Karjasilta, Oulu

Karjasillan Kulman värikkäät mahdollisuudet

 

Oulun Karjasillan Kulmalla yhdistyvät rauhallinen ja viihtyisä sijainti, sekä monipuoliset palvelut ja mahdollisuudet. Karjasillan Kulma rajautuu puistikkomaiseen Joutsentiehen ja toisaalta vehreään puistoalueeseen. Vehreä luonto ja  arvostettu asuinalue on idyllinen asuinympäristö, josta löytyy tekemistä jokaiselle.

 

Monipuolista arkielämää Karjasillassa

 

Karjasillan Kulman vieressä sijaitsevasta Raksilan liikuntapuistosta löytyy kattavat urheilumahdollisuudet niin ulko- kuin sisäliikuntaankin. Lisäksi liikuntapuistossa voi seurata huipputason urheilua Ouluhallissa, pesäpallostadionilla tai Kärppien otteluita Oulun Energia Areenalla. Lähellä sijaitseva Seikkailupuisto Huikia tarjoaa rohkeita elämyksiä seikkailijoille. Myös Heinäpään ja Lintulan urheilukeskukset sekä muut läheiset liikuntapaikat ja puistot palvelevat kaikkia Karjasillan Kulman asukkaita.

 

Viihtyisässä ympäristössä on mukava liikkua niin kesällä kuin talven pakkasilla. Läheiseen Karjasillan Verstaaseen tulee sijoittumaan tärkeimmät palvelut, kuten päiväkoti, päivittäistavarakauppa ja kuntosali. Myös koulut löytyvät lyhyen kävelymatkan päästä. 

 

Kaupungin keskustaan ja rautatieasemalle Karjasillan Kulmalta on vain pari kilometriä, joten matka on helppo taittaa esimerkiksi polkupyörällä. Autolla liikkuminen kaupungin sisällä sujuu joutuisasti ja linja-autollakin matka kaupungin keskustaan vie vain lyhyen hetken.

 

Kulttuurin ystäville löytyy Madetojan musiikkikeskus ja Club Teatria vain kivenheiton päästä ja opiskelijoille hyvät kulkuyhteydet Oulun korkeakouluihin. Lähialueen kouluja ovat muun muassa Madetojan musiikkilukio ja Kastellin monitoimitalo, joka on Oulun kaupungin oppimis- harrastus- ja kulttuurikeskus. Talossa toimivat päiväkodin, peruskoulun, lukion ja aikuislukion lisäksi kansalaisopisto, kirjasto sekä nuorisotilat.

Hartela Oulun Karjasillan kerrostaloja ilmasta kuvattua.

Viihtyisät ulkoilumahdollisuudet

 

Karjasillan vanha pientaloalue on mukava ympäristö esimerkiksi rauhalliselle iltakävelylle. Monipuoliset pyöräilyreitit, kuten uusi Mäntylän baana kulkee Karjasillan Kulman vierestä. Laajemmat ulkoilureitit löytyvät esimerkiksi Iinatin kuntoradoilta, jossa on runsaasti vaihtoehtoja rennompaan ja reippaampaan ulkoiluun. Karjasillan Kulman asukkailla on lisäksi varaa valita mieleisensä useiden läheisten kuntosalien joukosta.

 

Uuden ajan naapurusto Oulun Karjasiltaan

 

Höyhtyän suuralueella sijaitseva Karjasilta kuuluu Oulun arvostetuimpiin ja perinteikkäimpiin alueisiin. Vuonna 2009 Suomen parhaaksi asuinalueeksi äänestetty Karjasilta koostuu erilaisista ja värikkäistä taloista, joista osa on vanhempaa rakennuskantaa ja osa uudempaa tuotantoa. Karjasilta on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö.

 

Alue oli alun perin nimensä mukaisesti laidunmaata ja muuntui 1940- ja 1950-luvuilla puutalovaltaiseksi asuinlähiöksi. Oman koulun Karjasilta sai vuonna 1958 Lintulammentien varteen. Koulun tarina päättyi, mutta Osmo Siparin suunnittelema koulurakennus jatkaa elämäänsä osana uutta Karjasiltaa.

 

Alue otti harppauksen kohti nykyaikaista kaupunkimiljöötä, kun aloitimme Karjasillan Kulman rakentamisen. Vaikuttavan historian omaavan kaupunginosan seuraavat askeleet ovat kohti kustannus- ja energiatehokasta asumista ja työskentelyä. Uudet kodit takaavat, että Karjasilta on hyvä alue asua tulevaisuudessakin.

Hartela Oulun Hiirosenojan vesistöä ja ympäröiviä rakennuksia.

Asunnot Oulun Karjasillan Kulmalla

 

Oulun Karjasillan Kulmalle nouseva uusi Hartelan rakentama kortteli pitää sisällään yhteensä 11 uutta asuinkerrostaloa.  Asuinkorttelin rakentaminen tullaan toteuttamaan vaiheittain ja arvio koko korttelin valmistumiselle sijoittuu noin 8–10 vuoden päähän. Tulevien asukkaiden arkea helpottaa nykyaikaiset korttelitasoiset energiaratkaisut, kuten asuntokohtainen viilennys sekä olosuhteiden hallinta ja ohjaus. Asukkaiden käyttöön on tulossa myös huippunopea laajakaistayhteys sekä yhteiskäyttöauto.

 

Korttelin sisäpihalle on suunniteltu julkinen kävely- ja pyöräilytie ”Puhtibulevardi”, josta tulee asukkaita ja kaupunkilaisia houkutteleva virkistysalue. Hyvin suunniteltu valaistus takaa alueen viihtyvyyden myös pimeän aikana, jolloin valaistus toimii elämyksellisenä osana ympäristöä.

 

Karjasillan Kulmalle toisena valmistunut taloyhtiö on 53 asunnon Asunto Oy Oulun Satakieli. Tutustu myynnissä oleviin asuntoihin. 

 

Alueella sijaitseva vanha koulurakennus rakennetaan uudelleen ja muutetaan toimitilakäyttöön. Lisätietoa vapaista toimitiloista saat asuntomyynnistämme.

Kolme syytä muuttaa Oulun Karjasiltaan

Rauhallinen ja viihtyisä sijainti

Ulkoilumahdollisuudet kotiovelta

Toimivat asuntopohjat

Kohde kartalla

 

Kuvat ja videot

 

Hartela kesäinen Ilmakuva Oulun Karjasillan pientaloalueesta. Oulun Karjasillan pientaloalue
Hartela Oulun Karjasillan pientaloalue ja pyöräilijöitä. Oulun Karjasillan pientaloalue
Hartela Oulun Madetojan musiikkikeskus ilmasta kuvattuna Oulun Musiikkikeskus, Madetojan sali
Hartela Jäätelökioski ja ihmisiä kesällä. Elämää Karjasillan Kulmalla
Hartela Oulun Pohjankartanon rakennus. Pohjankartanon yläkoulu
Hartela Oulun Lintulampi ilmasta kuvattuna Lintulammen ympäristö luontopolkuineen
Hartela Oulun Lintulammen ranta ja lintuja Lintulammen virkistysalueelta löytyy myös nuotiopaikka
Hartela Pyöräilijöitä Oulun Karjasillassa. Oulun kattava pyöräilyverkosto kulkee Karjasillan Kulman vierestä
Hartela Oulun Karjasilta pyöräbaana Mäntybaana kulkee keskustasta Raksilan kautta Mäntylään
Hartela Raksilan urheilukeskus kesällä ilmasta kuvattuna Raksilan liikuntapuisto

KATSO KAIKKI KUVAT

Ota meihin yhteyttä

Minna Marjeta

Minna Marjeta

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystiedot niin olemme Sinuun yhteydessä

Jätä yhteystiedot

Löydä kotisi

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.