Tuira, Oulu

Eläväisen Tuiran rannalla rauhoitutaan

 

Suojaisa viherrakennettu piha, viereinen Lassinpuisto ja jokirannan isot puistoalueet luovat rauhallisen asuinympäristön Oulun Tuirassa. Puistot toimivat pihan jatkeena aina jokirantaan ja uimarannalle asti.

 

Lohitornin ympärillä on paljon viheralueita ja isoja puistoja. Viereiset rantapuistot jatkuvat lännessä noin 10 hehtaarin kokoisena Tuiranpuistona, joka on yksi Oulun keskuspuistoista. Rantapuistossa kulkee talvella idyllinen hiihtolatu kierrellen vanhoja lumisia puita ja pensasryhmiä. Läheiseltä uimarannalta pääsee pulahtamaan talvisaikaan avantoon.

 

Vastarannalla jokisuistossa sijaitsee Oulun romanttisin puisto Ainolanpuisto. Sen valkoiset puusillat, kesäteatteri, trooppinen kasvihuone ja lintulammet sekä ihastuttava kahvila houkuttelevat kaiken ikäiset oululaiset viihtymään joen varrelle. Mitä muuta sitä voisikaan kaivata!

 

Mitä Tuirasta ei saa, sitä ei tarvitakaan

 

Tuo vanha hokema kertoo kuvaavasti Oulun Tuiran palvelutarjonnasta. Asuma-alueelta löytyy oikeastaan kaikki yleisimmät kaupan palvelut hampurilaisarvintolaa, huoltoasemaa ja pankkiautomaatteja myöten. Lohitornia lähin elintarvikekauppa sijaitsee vain 250 metrin päässä. Raatin stadionille ja uimahallille on matkaa runsas kilometri ja Castrenin urheilukeskukseen vain vähän alle. Keskustan palvelut ovat niin ikään kävelymatkan päässä.

 

Tuirasta löytyy monipuoliset terveys- ja hyvinvointipalvelut. Lähin päiväkoti sijaitsee tien toisella puolella ja koulut vain muutaman sadan metrin päässä. Oulussa suosittu Vuolteen kansalaisopisto sijaitsee joen toisella puolella Myllytullissa vain kilometrin päässä. Oulun Yliopistolle pääsee hyvin onnikalla, mutta oululaisittain alle viiden kilometrin matka taittuu polkupyörällä jopa ympäri vuoden. Oulun yliopistollinen sairaala ja Kontinkankaan kampus ovat 2,5 kilometrin päässä.

Ilmakuva merellisestä Oulusta.

Puu-Tuirasta "Oulun Kallioksi"

 

Maalta muuttanut isoäiti kertoi, kuinka aikoinaan Merikoski virtasi niin kovalla voimalla, ettei sen pauhussa saanut nukuttua. Ennen kosken valjastamista juuri Oulun Lohitornin kohdalla koskenniskalla sijaitsi armottomat Lassinkalliot, joihin tervaveneet murskaantuivat taitamattomien käsissä. Uusien siltojen myötä Tuira liittyi osaksi Oulun keskustaa ja alkoi kasvaa voimakkaasti.

 

Alueelle muutti niin paljon uusia asukkaita, että rakennuskanta on uudistunut jo useammassa aallossa. Muutokset näkyvät kerrostumina Tuiran arkkitehtuurissa. Yhtenäisin kokonaisuus löytyy Tuiranpuiston sairaala-alueelta, jonka yli 100 vuotiaat rakennukset on suojeltu. Edelleen alue ja rakennukset on terveydenhuollon käytössä. Kansalaisille alue toimii lähes luonnonvaraisena ulkoilu- ja virkistysalueena.

 

Oulun Lohitornin lähistöllä toimii Tuiran vanha uusgoottilaisvaikutteinen puukoulu vuodelta 1900. Vanha osa on yhä edelleen osa koulua. Myös sen lähellä sijaitseva kansallisromanttinen Tuiran kirkko vuodelta 1916 on yksi Oulun kauneimmista rakennuksista. Lohitornilta on koivujen reunustama puistotie suoraan kirkon ovelle.

 

Bio Kuohu, Sininen talo ja Tervaleijona

 

Aivan Oulun Lohitornin naapurustossa sijaitseva legendaarinen Elokuvateatteri Star on toiminut vuodesta 1938. Alkuperäinen nimi Bio Kuohu saa monen iäkkäämmän oululaisen hymyilemään ja muistelemaan nuoruuttaan. Starin naapurissa on Oulun tunnetuin sininen talo. Tuo sinisen värinen Sininen talo on ollut muun muassa kirjailija, kansakoulunopettaja ja valokuvaaja Samuli Paulaharjun kotitalo.

 

Aikoinaan Tuirassa toimi Merijalin makeistehdas. Sen yksi tunnetuimmista tuotteista, ja Oulussa ikoniksi muodostunut Merijalin Tervaleijona on komeillut Tuirassa isona valomainoksena tähän päivään asti.

 

Tuira on esikaupunkialueena tunnettu myös aiemmin levottomastakin tunnelmasta, mutta nykyään Tuiran asukkaat kokevat alueen rauhalliseksi ja turvalliseksi.

 

Asunnot Oulun Tuirassa

 

Asunto Oy Oulun Lohitorniin tulee 51 asuntoa (29,0 -106,0 m2) kahdeksaan kerrokseen. Asunnoista on kauniit maisemat puistoihin ja Oulujoen yli keskustaan. Sovi oma tutustumisaikasi ja ihastu Lohitornin näkymiin paikan päällä!

Kolme syytä muuttaa Oulun Tuiraan

Suojaisa sijainti rauhallisen viheralueen ympäröimänä

Hyvät ulkoilumahdollisuudet puistoissa ja jokirannalla

Suurin osa tärkeistä palveluista kävelymatkan päässä

Kohde kartalla

 

Kuvat ja videot

 

Hartela Oulu Tuira Talvipyoraily Kuvagalleria 1
Hartela Oulu Tuira Ainolan Puisto Kuvagalleria 2
Hartela Oulu Tuira Potkulauta Kuvagalleria 3
Hartela Oulu Tuira Kesakuva Kuvagalleria 4
Hartela Oulu Tuira Uimaranta Kuvagalleria 4
Hartela Oulu Tuira Uimaranta Kuvagalleria 6

KATSO KAIKKI KUVAT

Ota meihin yhteyttä

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystiedot niin olemme sinuun yhteydessä

Jätä yhteystiedot

Löydä kotisi

MUUTTOVALMIS
Asunto Oy Oulun Lohitorni

Pohjois-Pohjanmaa

Asunto Oy Oulun Lohitorni

Valmistunut 3/2022

51 asuntoa

1-4 huonetta

29,0-97,0 m2

Vapaana 15 kotia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.