Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet tälle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä, joita kohtaamme työssämme usein. Voit aina olla yhteydessä Asuntomyyntiimme, jos et löydä vastausta täältä.

Asunnon varaaminen

 

 

 • Ennakkomarkkinointi; mitä silloin tapahtuu?

  Ennakkomarkkinointi alkaa ennen talon rakentamisen aloittamista. Ennakkomarkkinoinnin aikana markkinoidaan asuntoja, joiden rakentaminen aloitetaan lähitulevaisuudessa. Tänä aikana voit varata talosta itsellesi mieluisan asunnon.

   

  Ennakkomarkkinoinnin avulla me selvitämme, millainen kysyntä tulevilla asunnoilla on. Tämän tiedon pohjalta päätämme aloitammeko rakentamisen.

   

  Ennakkomarkkinointivaiheessa meillä on talosta jo suunnitelmat valmiina sekä alustavat asuntokohtaiset tiedot, mm. asuntopohjat, hinnat, sisustusmateriaalivaihtoehdot ja rakennustapaselostus.

 • Miten varaan asunnon?

  Löydettyäsi mieluisan asunnon, voit varata sen itsellesi suoraan taloyhtiön verkkosivulta, jonka jälkeen olemme sinuun yhteydessä. Vaihtoehtoisesti voit varata asunnon asuntomyyjältämme.

   

  Asunnon varaussopimuksen voit tehdä meillä kätevästi sähköisesti mobiilivarmenteella tai toimistollamme allekirjoittaen. Varaussopimus antaa sinulle mahdollisuuden pitää asunto varattuna itsellesi myynninaloitukseen eli kauppakirjojen kirjoittamiseen saakka.

 • Onko varaussopimus sitova?

  Varaussopimus ei ole sitova. Maksettu varausmaksu palautetaan sinulle mikäli et asuntoa osta.

 • Mihin asti varaussopimus on voimassa?

  Varaussopimus on voimassa myynninaloitukseen saakka. Myynti alkaa, kun RS-turva-asiakirjat (mm. RS-taloussuunnitelma, rakennuslupa, rakennustapaselostus ja vakuustodistukset) ovat valmiina ja rakentaminen voi alkaa.

 • Pysyykö asunnon hinta eli onko lopullinen vai voiko nousta/laskea?

  Hinnasto on alustava, joten hinnantarkennuksia  voi mahdollisesti tulla.

Myynti ja kaupanteko

 

 

 • Milloin alkaa asuntojen myynti ja kauppakirjat allekirjoitetaan?

  Asuntojen myynti alkaa, kun RS turva-asiakirjat (mm. RS-taloussuunnitelma, rakennuslupa, rakennustapaselostus ja vakuustodistukset) ovat valmiina ja rakentaminen voi alkaa. RS on lyhenne sanoista Rahalaitosten neuvottelukunnan Suosittelema. Pankit kehittivät RS-järjestelmän turvaksi niille, jotka tekevät sitovan asuntokaupan jo rakentamisvaiheessa. Käytännössä RS-järjestelmän tarkoitus on siis varmistaa, että kohde rakennetaan suunnitelmien mukaisesti. Asuntojen myynti alkaa yleensä noin kolmen kuukauden kuluttua ennakkomarkkinoinnin aloituksesta.

   

  Ennen asuntokaupan allekirjoittamista lähetämme sinulle RS-asiakirjat tutustuttavaksi ja myyjämme auttavat aina mikäli jokin kohta on epäselvä.

 • Mitä jos kaupan haluaa purkaa?

  Kauppakirjassa on sopimuksen purkukohta, jossa yleisesti käytetään kohtaa: sopimussakkona 2% velattomasta hinnasta  ja lisäksi sopimuksen purusta aiheutuneet kulut eli esimerkiksi jo tilatut asuntojen muutostyöt.

 • Mitä tarkoittaa myyntihinnan maksuerät?

  Uudisasunnon velaton hinta koostuu kahdesta osasta, myyntihinnasta ja yhtiölainaosuudesta. Myyntihinta maksetaan rakentamisen aikana yleensä viidessä erässä rakennustöiden etenemisen mukaisesti. Viimeiset maksuerät maksetaan talon valmistuessa.

   

  Kun kotisi valmistuu, on aika päättää haluatko maksaa myös asunnon lainaosuuden pois vai haluatko jättää sen kuukausittain maksettavaksi pääomavastikkeeksi.

   

  Myyntihinta on summa, jonka ostaja maksaa asunto-osakkeiden myyjälle rakentamisen aikana

   

  Velaton hinta on myyntihinta ja myytävien osakkeiden osalle tuleva osuus taloyhtiön lainoista

 • Mitä tarkoittaa uudiskohteiden vastikkeet?

  Yhtiövastike: Hoitovastike + Pääomavastike

  Hoitovastike: Hoitovastikkeella katetaan rakennuksen ylläpito ja yhtiön juoksevat kulut. Hoitovastike peritään jokaiselta taloyhtiön osakkaalta. Hoitovastikkeen suuruuden määrää varsinainen yhtiökokous vuosittain.

   

  Pääomavastike: Pääomavastikkeella maksetaan taloyhtiön pitkäaikaista pääomalainaa sekä korkokuluja. Tätä maksetaan kuukausittain osana yhtiövastiketta tai lainan voi maksaa kerralla pois asunnon oston yhteydessä.

 • Onko rahoitusvastike sama kuin pääomavastike?

   Kyllä. Rahoitusvastike on sama kuin pääomavastike.

 • Mikä on varainsiirtovero?

  Muistathan myös maksaa varainsiirtoveron ja tehdä varainsiirtoveroilmoituksen. Varainsiirtovero on 2% asunto-osakkeista, autopaikoista ja varastoista. Varainsiirtovero on 4% tonttiosuudesta. Voit ilmoittaa ja maksaa varainsiirtoveron Omaverossa.

 • Milloin varainsiirtovero pitää maksaa?

  Varainsiirtovero tulee maksaa kahden kuukauden kuluessa siitä, kun omistusoikeus on siirtynyt sinulle.

 • Pitääkö ensiasunnonostajan tehdä varainsiirtoveroilmoitus.

  Kyllä pitää. Ensiasunnonostajan pitää tehdä varainsiirtoveroilmoitus. 

 • Pitääkö ensiasunnonostajan maksaa varainsiirtovero autopaikasta?

  Kyllä pitää. Ensiasunnon verovapaus koskee ainoastaan asunto-osaketta.

 • Minkälaisiin tilaisuuksiin saan asunnon ostajana kutsun?

  Kutsumme osakkeen ostajat tilaisuuksiin, jotka järjestetään rakentamisen aikana ja hieman valmistumisen jälkeen. Näistä ensimmäisinä ovat myynti-info ja osakkeenostajien kokous. Työmaalle ja asuntoihin tutustuminen tapahtuu rakentamisen aikana, kun sinne on vierailijan turvallista mennä.

   

  Valmistumisen lähestyessä sinulla on asuntosi muuttotarkastus, jossa pääset tarkastamaan asuntosi ennen sen valmistumista. Ennen muuttoa on muuttoinfo, jossa kerrotaan tärkeitä muuttoon liittyvistä asioista. Yhtiön valmistumispäivänä saat avaimet uuteen kotiisi ja pääset muuttamaan vaikka heti.

   

  Noin kolme kuukautta avaintenluovutuksesta kutsumme osakkeen ostajat hallinnanluovutuskokoukseen, jossa taloyhtiö siirtyy rakennusliikkeen hallinnosta osakkaiden omaan hallintoon ja hoitoon. Ja noin vuoden kuluttua valmistumisesta tapahtuu osakkaiden vuositarkastus, jolloin pääset ilmoittamaan  ensimmäisenä asuinvuotenasi mahdollisesti havaitsemasi virheet ja puutteet. Voit lukea tarkemmin näistä tilaisuuksista alempana, tällä samalla Usein kysytyt kysymykset -sivulla.

 • Mitä asioita kerrotaan myynti-infossa?

  Ennakkomarkkinoinnin päättyessä aloitamme rakentamisen ja asuntojen myynnin, jolloin pääset tekemään asuntokaupat kanssamme. Näihin aikoihin järjestämme myynti-infon, jossa kuulet asuntoyhtiön suunnittelun lähtökohdista, rakennushankkeen toteutuksesta, asunnon sisustusmateriaalivalikoimasta sekä asuntokauppaan liittyvistä taloudellisista asioista. Lisäksi voit esittää kysymyksiä rakennushankkeen eri vastuuhenkilöille.

Tontti

 

 

 • Mikä on valinnainen vuokratontti?

  Valinnainen vuokratontti tarjoaa asunnon ostajalle joustavia vaihtoehtoja asunnon tonttiosuuden maksamiseksi. Talon valmistumisvuonna on mahdollista maksaa tonttiosuus joko kokonaan pois tai maksaa puolet siitä. Asuntokohtaisen tontin lunastusosuuden voi maksaa pois ensimmäisen kerran talon valmistumisen yhteydessä, toisen kerran hallinnonluovutuskokouksen yhteydessä kolme kuukautta talon valmistumisen jälkeen ja tämän jälkeen aina kerran vuodessa. Valinnainen vuokratontti mahdollistaa asunnon ostamisen myös ilman tonttiosuutta, jolloin tonttiosuutta maksetaan kuukausittain tontinvuokravastikkeena.

   

  Lunastushetken summa on eri kuin hinnaston summa. Tässä on mukana indeksikorotus, taloyhtiölle maksettava varainsiirtovero 4% ja lunastuksesta aiheutuneet kulut. Tontin vuokrantarkistus on sidottu elinkustannusindeksiin. Tällöin tarkistetaan myös lunastamattoman tontinosan arvoa. ​Tontin vuokravastikkeen maksaminen ei pienennä tontin lunastusosuutta.

Sisustusmateriaalit ja muutostyöt

 

 

 • Mitä tarkoittaa Hartela Interior?

  Meillä Hartelassa asunnon myyntihintaan kuuluu laaja sisustusmateriaalivalikoima, josta voit valita sinulle mieleiset materiaalit ja tuotteet uuteen kotiisi yhtiön rakentamisaikataulun puitteissa.

   

  Helpottaaksemme kotisi suunnittelua ja materiaalien valitsemista, olemme suunnitelleet valikoimastamme kolme eri tyylistä sisustuskokonaisuutta avuksesi. Voit valita sinulle mieleisestä tyylistä kotisi materiaalit, tai voit yhdistellä asunnon sisustusmateriaalivalikoimasta itsellesi sopivimman kokonaisuuden - täysin veloituksetta. Sisustustyyleihimme voit tutustua verkkosivuillamme ja Hartela Interior -esitteessä. Sinua kiinnostavan asunnon materiaalivaihtoehtoihin taas pääset perehtymään asuntoyhtiön verkkosivuilla tai Hartelan asuntomyynnissä.

   

  Halutessasi sinulla on yleensä mahdollista teettää ostamaasi asuntoon myös muutostöitä yhtiön rakentamisaikataulun puitteissa. Käsittelemme kaikki muutostyötoiveet ja niiden mahdollisuudet tapauskohtaisesti, mahdollisuudet voivat olla myös asuntoyhtiökohtaisia.

 • Voiko sisustusmateriaaleja sekoittaa keskenään Hartela Interior -sisustustyylien välillä?

  Hartela Interior sisutustyylien materiaalit on valittu tukemaan tiettyä tyylisuuntaa ja varmistamaan materiaalien yhtenäisen ilmeen asunnossa. Kaikki materiaalivalikoiman tuotteet ovat kuitenkin pitkälti yhteensopivia ja voitkin oikein hyvin sekoittaa tyylien materiaaleja keskenään, ja saada juuri sinulle mieleisen kokonaisuuden.

 • Kuinka voin tutustua sisustusmateriaaleihin?

  Kun asuntoyhtiön ennakkomarkkinointi alkaa, pääset tutustumaan yhtiön sisustusmateriaalivalikoimaan. Sinua kiinnostavan asunnon materiaalivaihtoehtoja löydät verkkosivuiltamme yhtiön sisustusmateriaalit -esitteestä sekä Hartelan asuntomyynnistä. Asuntomyynnissämme on nähtävillä aidot mallit pääosin kaikista valittavana olevista materiaaleista.

 • Mitä tarkoitetaan lisä- ja muutostöillä?

  Sinulla on yleensä mahdollisuus tilata myös lisä- ja muutostöitä ostamaasi asuntoon yhtiön rakentamisaikataulun puitteissa. Lisä- ja muutostöillä tarkoitetaan asunnon sisustusmateriaaleihin tai suunnitelmiin tehtäviä muutoksia, jotka eivät sisälly asunnon hintaan. Näitä voivat olla esimerkiksi asuntoon valmiiksi hinnoittelemamme lisävalintaiset kodinkoneet tai yksilölliset toiveet, kuten keittiön kaapin muuttaminen laatikoksi.

   

  Muutostöiden mahdollisuuksiin liittyy erilaisia rajallisuuksia ja käsittelemmekin kaikki muutostyötoiveet ja niiden mahdollisuudet tapauskohtaisesti. Muutostyömahdollisuudet voivat olla myös asuntoyhtiökohtaisia. Asuntomyyntimme auttaa sinua muutostöissä ja niihin liittyvissä kysymyksissä.

 • Minkälaisia muutostöitä on mahdollista tehdä?

  Halutessasi sinulla on yleensä mahdollista teettää ostamaasi asuntoon muutostöitä yhtiön rakentamisaikataulun puitteissa. Näitä voivat olla esimerkiksi pohjasuunnitelmaan merkityn huonevarauksen toteuttaminen, säilytyskomeroiden lisääminen tai työtason materiaalin muuttaminen.

   

  Muutostyön tulee aina noudattaa rakennusmääräyksiä ja hyvää rakennustapaa, sekä materiaalien ja tuotteiden täyttää niille asettamamme laatu-, takuu- ja huolto- ja saatavuuskriteerit. Esimerkiksi julkisivuun, yhtiön hallinnoimiin tiloihin tai muihin asuntoihin vaikuttavia muutostöitä taas emme voi toteuttaa.

   

  Käsittelemme kaikki muutostyötoiveet ja niiden mahdollisuudet tapauskohtaisesti. Muutostyömahdollisuudet voivat olla myös asuntoyhtiökohtaisia. Asuntomyyntimme auttaa sinua kun mietit asunnon kauppahintaan kuulumattoman toiveesi mahdollisuutta.

 • Milloin sisustusmateriaalivalinnat ja muutostyöt tulee viimeistään tehdä?

  Kun teet asuntokaupat aikaisessa vaiheessa rakentamista, sinulla on mahdollisuus valita uuteen kotiisi sisustusmateriaalit Hartela Interiorin yhtiökohtaisesta valikoimasta, ja tilata mahdollisia muutostöitä. Jokaiselle asunnolle ja yhtiölle on aikataulutettu päivämäärät, joiden mukaisesti näitä valintoja voidaan tehdä. Tavallisesti sisustusmateriaalit tulee tilata jo noin 12 kuukautta ennen asunnon valmistumista. Tiedon yhtiön aikatauluista saat kauppakirjan liitteessä ja verkkokäyttöisessä Oma Hartelassa, jonka käyttäjäksi pääset asunnon ostajana.

   

  • Tilausaikataulussa on huomioitu rakennusprojektin useiden eri osallisten suunnittelu-, tilaus- ja tuotantotyövaiheiden, sekä materiaalitoimitusten viemä aika, jonka takia sisustusvalinnat on tehtävä jo hyvissä ajoin. Näin varmistamme, että kaikki työt saadaan alkamaan ja toteutettua niille suunnitellussa aikataulussa.
 • Näenkö oman asuntoni visualisoituna haluamillani materiaaleilla?

  Hartelan asunnon ostajana saat käyttöösi verkkokäyttöisen Oma Hartela -palvelun, jossa pääset mm. tutustumaan asuntosi materiaalivalikoimaan ja kokeilemaan asunnon 3d-mallissa miltä eri materiaaliyhdistelmät keskenään näyttävät. Halutessasi voit  tehdä myös omat materiaalivalintasi ja tilauksesi Oma Hartelassa. Huomioithan kuitenkin, että Oma Hartelan malli on suuntaa-antava ja sen tarkoitus on ennen kaikkea hahmottaa tilaa. Materiaaleista saat parhaiten käsityksen tutustumalla aitoihin materiaalimalleihin Asuntomyynnissämme.

   

 • Saanko ostaa ja tuoda omia tuotteita Hartelan asennettavaksi?

  Kaikki asuntosi materiaaleihin ja muutostöihin liittyvät asiat hoidetaan aina asuntomyyntimme kautta. Hartela hankkii ja asentaa kaikki asuntosi materiaalit ja laitteet, ja tekee mahdollisesti tilaamasi muutostyöt. Rakennusvaiheen aikana emme hyväksy asunnon ostajien omia toimituksia tai asennuksia rakennusliikkeen työturvallisuus-, vastuu- ja takuuvelvoitteiden vuoksi.

 • Mitä kustannuksia muutostöistä syntyy?

  Kaikki muutostyöt ovat maksullisia ja niistä laaditaan aina erillinen tarjous ja kirjallinen sopimus. Muutostyötarjous sisältää tuotteen ja sen asennuksen, mahdollisen poisjäävän tuotteen tai rakennusosan hyvityksen, mahdolliset suunnitelmien päivityskustannukset, muutoksesta aiheutuvat yleiskustannukset sekä arvonlisäveron.

Rakentaminen

 

 

 • Miten saan tiedon rakentamisen etenemisestä?

  Hartelan asunnon ostajana saat käyttöösi verkkokäyttöisen Oma Hartela -palvelun, jonka kautta kerromme sinulle yhtiön rakentamisen etenemisestä ja muista ajankohtaisista asioista.

 • Miten sääolosuhteet huomioidaan rakentamisessa?

  Teemme Hartelassa jokaiselle rakennushankkeelle kosteudenhallintasuunnitelman, jossa huomioimme rakentamisen vaiheiden vuodenajat ja niiden vaikutukset rakentamiseen. Työmaalle saapuvien materiaalien kuten elementtien eristeet on jo valmiina suojattuna ja ne poistetaan asennuksen yhteydessä ainoastaan tarvittavilta osilta.

 • Osakkeenostajien kokous

  Me kutsumme osakkeenostajat kokoukseen, kun vähintään neljäsosa asunnoista on myyty.

   

  Kokouksen päätettävät asiat ovat mahdollisen rakennustyön tarkkailijan ja tilintarkastajan valitseminen. Tarkkailijan tehtävänä on valvoa rakentamisen sopimuksenmukaisuutta.

   

  Kokouksessa ostajat voivat siis halutessaan valita omiksi edustajikseen rakennustyön tarkkailijan ja tilintarkastajan, joiden kulut lisätään asunto-osakeyhtiön kuluihin ja tulevat myöhemmin osakkeenostajien maksettaviksi. 

 • Kuka voi toimia tarkkailijana ja voiko tarkkailijan valita myöhemmin?

  Tarkkailijaksi valitulta vaaditaan rakennusalan tutkinto. Tarkkailijaa ei voi valita myöhemmin.

 • Onko rakennuksella ulkopuolinen valvoja?

  On, työmaalle on aina määrätty rakennusvalvontaviranomainen ja työmaan valvoja. Tämän lisäksi osakkeenostajilla on mahdollisuus valita oma edustajansa rakennustyön tarkkailijaksi.

 • Kuka maksaa ulkopuolisen valvojan kulut?

  Kulut jaetaan tasan osakkeenostajien kesken.

 • Milloin rakenteilla olevaan asuntoon pääsee tutustumaan?

  Kutsumme sinut tutustumaan rakenteilla olevaan asuntoosi, kun rakentaminen on siinä vaiheessa, että sinne on vierailijan turvallista ja hyvä mennä. Tavallisesti se on noin puoli vuotta ennen rakennuksen valmistumista. Tällöin pääset näkemään asuntosi ja ottamaan siitä valokuvia, mikä auttaa sinua suunnittelemaan tulevan kotisi sisustusta. Työturvallisuuden ja työmaan aikataulujen takia työmaalla ei ole mahdollista päästä muina aikoina kuin erikoistapauksessa, esim. ulkomailla asumisen vuoksi.

Muutto

 

 

 • Milloin on muuttotarkastus?

  Valmistumisen lähestyessä ilmoitamme sinulle ajankohdan, jolloin pääset vielä tarkastamaan asuntosi ennen yhtiön valmistumista. Tarkastusta varten meillä on työmaahenkilö mukana apunasi ja hän kirjaa tarkastuksessa tehdyt havainnot sähköiseen järjestelmään. Jos puutteita tai virheitä on, korjaamme ne ennen asunnon luovutusta.

   

  Arvioidun valmistumisajankohdan löydät kauppakirjasta, mutta me ilmoitamme sinulle kirjallisesti muuttokirjeessä asunnon tarkan valmistumispäivän viimeistään kuukautta ennen sen valmistumista.

 • Mikä on muuttoinfo?

  Ennen muuttoa järjestämme yhtiön osakkaille muuttoinfon, jossa kerromme mm. avainten luovutukseen ja muuttoon liittyvistä järjestelyistä ja voit keskustella henkilöstömme kanssa. Kuulet myös yhteyshenkilöt, jotka palvelevat sinua muuton jälkeen.

 • Milloin voin muuttaa ja miten saan avaimet uuteen kotiin?

  Lähetämme sinulle muuttokirjeen viimeistään kuukautta ennen talon valmistumista. Tässä kirjeessä kerromme tarkan muuttopäivän.

   

  Muuttopäivänä järjestämme avaintenluovutustilaisuuden, jossa meillä on ilo antaa sinulle uuden kotisi avaimet. Avaimet saat, kun olet maksanut kauppahinnan viimeiset erät sekä mahdolliset lisä- ja muutostyömaksut kokonaisuudessaan. Avaintenluovutustilaisuudessa on mukana asuntomyynti, sisustuskoordinaattorit ja työmaahenkilökuntaa.

   

  Me luovutamme yhtiölle ja ostajille yhtiötä ja asuntoja koskevat huolto-ohjeet, josta löytyy mm. käyttöohjeet asunnossa oleviin kodinkoneisiin. Jos olet hankkinut asunnon sijoitusasunnoksi, kannattaa varmistaa, että myös vuokralainen saa ohjeistuksen.

   

  Ohjeiden noudattaminen auttaa säilyttämään asuntosi hyvässä kunnossa.

 • Kuka on yhteyshenkilöni muutossa ja muuton jälkeen?

  Muuttoinfossa kerromme sinulle yhteyshenkilöt, jotka palvelevat sinua muuton jälkeen. He opastavat sinua tarvittaessa ennalta sovitun ajan, joka on noin kahdesta neljään viikkoon muuttohetkestä. Voit olla myös yhteydessä myyjään ja sisustuskoordinaattoriin.

 • Kenen vastuulla on tehdä sähkösopimus ja internetsopimus?

  Tuleva asukas ennen muuttoansa tekee sähkösopimuksen asuntoon. Muuttaessasi uuteen kotiin, on sinulla valmiina internetlaajakaista. Mikäli haluat päivittää sen tehokkaammaksi, voit tehdä saman laajakaistatoimittajan kanssa oman jatkosopimuksen, jolloin erotus hyvitetään sinulle yhtiövastikkeessa. Vaihtoehtoisesti voit valita eri kokonaan toimittajan.

Muuton jälkeen

 

 

 • Hallinnonluovutuskokous; mitä siellä tapahtuu?

  Kutsumme ostajat ylimääräiseen yhtiökokoukseen noin kolmen kuukauden kuluttua asuntojen luovutuksesta. Tässä hallinnonluovutuskokouksessa käymme lävitse välitilinpäätöksen, ja osakkaat valitsevat keskuudestaan uuden hallituksen. Taloyhtiö siirtyy rakennusliikkeen hallinnosta osakkaiden omaan hallintoon ja hoitoon.

 • Koska Hartelan yhteyshenkilö muuttuu huoltoyhtiön asiakaspalveluun?

  Muuttoinfossa sovimme ajan, jonka jälkeen huoltoyhtiö vastaa taloyhtiön asiakaspalvelusta. Tavallisesti tämä tapahtuu muutosta noin 2-4 viikon kuluttua.

 • Milloin vuositarkastus pidetään?

  Vuositarkastus pidetään 12-15 kuukauden kuluessa siitä, kun rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt rakennuksen käyttöönotettavaksi eli se on muuttovalmis. Ilmoitamme vuositarkastuksen ajankohdasta kirjallisesti ostajille vähintään kuukautta ennen sen järjestämistä.

   

  Vuositarkastuksen yhteydessä sinulla on mahdollisuus ilmoittaa ensimmäisenä asuinvuotenasi mahdollisesti havaitsemasi virheet ja puutteet. Korjaamme nämä vuositarkastuksen jälkeen kohtuullisessa ajassa.

 • Mitä asioita/ korjattavaa vuositarkastuksen yhteydessä yleensä ilmenee?

  Huoneiston sisäpinnoissa, sisätilojen laitteissa sekä kaapistoissa ja kalusteissa voi ilmetä virheitä. Ostaja ilmoittaa myös pihan tai muiden tilojen virheet, jos ne kuuluvat yhtiöjärjestyksen mukaan osakkaan kunnossapitovastuulle.

 • Minkälaisella aikataululla korjaukset tullaan tekemään?

  Korjaukset pyritään tekemään mahdollisimman pian.

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.