Emil Hartelalle oli Helsingissä pidetyt iltaharjannostajaiset hyvin tärkeitä. Emil suunnitteli itse ruokalistan. Alkujuomana oli Manhattan, punaviininä Geisweiler ja konjakki oli Meukowia. Emilin mielestä parasta ruokaa sai Ravintola Motista, joissa iltajuhlia pidettiin. Myöhemmin iltajuhlia pidettiin mm. Kalastajatorpalla ja Kaivohuoneella, sillä Motissa nuoremmat mestarit eivät päässeet tanssimaan.
Kuva on Sanduddin harjannostajaisista vuonna 1975. Tanssiparien joukosta löytyy mm. ministeri J.Laine ja rouva Wihuri.
Lähteenä käytetty Aatoksia 70 v ajalta, Aatos Lehtonen 1994.
Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.
Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.