Kruunuvuorenranta, Helsinki

Uusi merellinen alue vastarannalla

Laajasalon läntisin osa on nimetty Kruunuvuoren korkean rantakallion mukaan. Helsingin Kruunuvuorenrannassa meri ja ulkoilureitit ovat vahvasti läsnä. Näköala meren yli kantakaupunkiin on ainutlaatuinen ja tarjoaa ihasteltavaa lenkkipoluilla niin päiväsaikaan kuin iltavalaistuksessakin. Stansvikin kartanomaisemat sekä öljysäiliöt muistuttavat persoonallisella tavalla ulkoilijaa alueen historiasta. 

 

Kruunuvuorenranta sijaitsee suoraan kantakaupunkia vastapäätä. Se tarjoaa maisemat paitsi Helsingin keskustaan, myös Korkeasaareen ja Suomenlinnaan. Kauppatorille on linnuntietä noin kolmen kilometrin matka. Rakennettavat Kruunusillat tarjoavat nopean raitiotieyhteyden ja näyttävää arkkitehtuuria. 

Kruunuvuorenrannan kehittyvät palvelut

Helsingin Kruunuvuorenrannan palveluita kehitetään jatkuvasti. Alueelle on avattu uusi päiväkoti, ja kaupungilla on suunnitteilla peruskoulun rakentaminen lähivuosina osaksi palvelukorttelia.  

 

Tällä hetkellä Kruunuvuorenrannan asukkaat voivat hyödyntää Laajasalon palveluita, mutta myös alueelta löytyy jo ruokakauppa. Suunnitteilla on myös Kruunuvuorenrannan keskus, johon tulee päivittäistavarakauppoja, erikoismyymälöitä sekä mahdollisesti kahvila- ja ravintolapalveluita.  

 

Vielä toistaiseksi Kruunuvuorenrannan julkiset yhteydet hoituvat liityntäbussien ja metron avulla. Rakenteilla on Kruunusillat-hanke, joka yhdistää Kruunuvuorenrannan ja kantakaupungin toisiinsa. Matka keskustaan kulkee tulevaisuudessa muun muassa Hakaniemen ja Korkeasaaren kautta pikaraitiovaunulla alle 20 minuutissa.

 

Rantaniittyjä ja saaristoluontoa

Kruunuvuorenrantaan toteutetaan kuuden kilometrin mittainen rantareitti vaiheittain asuntorakentamisen edetessä. Luonnon maisema vaihtelee kalliometsästä rantaniittyihin ja saaristoluontoon. Helsingin Kruunuvuorenranta on sopiva myös veneilijälle, sillä suunnitteilla on kolme venesatamaa, joista yksi juuri Haakoninlahdelle Hartelan kohteiden läheisyyteen.  

 

Tulevaisuudessa Kruunuvuorenrantaan on tulossa uimaranta, leikkipuisto sekä liikuntapuisto. Merenrantaan suunnitellaan erilaisia palveluita, esim. kanoottivuokrausta ja vuokrasaunoja.  

 

Kruunuvuorenrannasta on muotoutumassa myös valotaiteen kaupunginosa. Jokaisessa alueelle rakentuvassa kohteessa valotaide on osa kokonaisuutta. Nyt jo alueella loistaa juhlatilanakin toimiva valotaideteos Öljysäiliö 468. 

Asunnot Kruunuvuorenrannassa

12 500 asukkaan Kruunuvuorenrannan asuntorakentaminen on alkanut vuonna 2014. Kruunuvuorenrannassa monet asuintalot sijaitsevat meren läheisyydessä. 2020-luvun loppuun mennessä alueelle on rakentunut noin 6 000 asuntoa. 

 

Olemme rakentamassa Kruunuvuorenrannan Haakoninlahdelle uutta asuinkerrostaloa. Asunto Oy Helsingin Kruunuvuorenrannan Kajo koostuu kahdeksankerroksisesta pistetalosta sekä kahdesta kaksikerroksisesta rivitalomaisesta osuudesta. 

 

Pistetalon ylimmän kerroksen asunnot ovat parvellisia kaksikerroksisia huoneistoja. Tähän osaan sijoittuvat myös pääosin yksiöt, kaksiot ja kolmiot. Kaikissa pistetalon asunnoissa on joko parvekkeet tai maantasoterassit. Rivitalomaisessa osuudessa on pääosin isompia perheasuntoja omalla terassipihalla. 

 

Kruunuvuorenrannan Kajo tulee osaksi Haakoninlahdelle rakentuvaa korkeatasoista, eri rakennuksista ja taloyhtiöistä muodostuvaa korttelia. Korttelin asukkaille tulee yhteiskäyttöisiä tiloja kuten pakettiautomaatti, kerhohuone yksityistilaisuuksien järjestämiseen, kahvilamainen tila mm. etätöiden tekemiseen sekä monipuolinen yhteinen korttelisisäpiha. Lisäksi Kajon asukkaiden käyttöön tulee taloyhtiön oma saunaosasto. 

 

Pysäköinti tullaan järjestämään naapuriyhtiön kanssa yhteiseen pihakannen alaiseen autohalliin. Osa autopaikoista on sähköauton latauspisteitä. Jätehuolto Kruunuvuorenrannassa toimii jätteiden imujätekeräysjärjestelmällä. 

 

Helsingin Kruunuvuorenrannan Kajo rakentuu osoitteeseen Turumankatu 7, 00590 Helsinki. Asuntoja Kajossa on 45, yksiöistä 4-5 huoneen perheasuntoihin, 27,5 m2-115,5 m2.

 

Kolme syytä muuttaa Helsingin Kruunuvuorenrantaan

Viihtyisä sijainti hyvien palveluiden äärellä

Merelliset maisemat ja ulkoilumahdollisuudet kotiovelta

Kruunusillat-hanke nopeuttaa liikkumista kantakaupunkiin valmistuttuaan

Kohde kartalla

 

Kuvat ja videot

Hartela Helsingin Kruunuvuorenranta Vastaranta 2 Kuvagalleria 7
Hartela Helsingin Kruunuvuorenranta Ilmakuva Kuvagalleria 2
Hartela Helsingin Kruunuvuorenranta Rantakallio Kuvagalleria 3
Hartela Helsingin Kruunuvuorenranta Venesatama Kuvagalleria 4
Hartela Helsingin Kruunuvuorenranta Kavelyreitti Kuvagalleria 5
Hartela Helsingin Kruunuvuorenranta Venesatama Kuvagalleria 6A
Hartela Helsingin Kruunuvuorenranta Oljysailio 468 Kuvagalleria 6
Hartela Helsingin Kruunuvuorenranta Vastaranta Kuvagalleria 1

KATSO KAIKKI KUVAT

Ota meihin yhteyttä

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystiedot niin olemme sinuun yhteydessä

Jätä yhteystiedot

Löydä kotisi

MYYNNISSÄ JA RAKENTEILLA
Asunto Oy Helsingin Kruunuvuorenrannan Kajo
ASUNTOESITTELY 27.02.2024

Uusimaa

Asunto Oy Helsingin Kruunuvuorenrannan Kajo

Arvioitu valmistuminen 8/2024

45 asuntoa

1-4 huonetta

27,5-115,5 m2

Vapaana 36 kotia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.