Verkkosaari, Helsinki

Kehittyvä Verkkosaari

Verkkosaari on unelmapaikka asua, jos haluat ympärillesi sekä kaikki kaupungin palvelut että merellistä luontoa. Verkkosaaresta on vain kivenheitto Kalasataman metroasemalle, jonka ympäristöön on kasvanut merkittävä työpaikkojen ja palveluiden alue. Urbaaniin Verkkosaareen rakentuu uusia asuntoja noin 30 000 asukkaalle ja alueella sijaitsee yli 10 000 työpaikkaa. Verkkosaaresta kehittyy uuden Helsingin vetovoimainen sydän, jonka ytimessä ovat koti, työ, vapaa-aika ja monipuoliset palvelut.

 

Lue lisää Verkkosaaren alueen kehittymisestä Helsingin kaupungin sivuilta täältä.

 

Vähähiilinen viherkortteli tuo lähiluonnon omaan kotikortteliin

Asumisen ympäristön ja lähiluonnon monimuotoisuuden merkitys korostuvat tiiviissä kaupunkiympäristössä. Ajan hengessä suunnittelemme Verkkosaaren ytimeen viherkorttelia, jonka kerrostaloasumisen tavoitteet vähähiilisyydestä, energiatehokkuudesta ja vehreydestä on otettu suunnitteluratkaisujen lähtökohdaksi. Viherkorttelin arkkitehtuuri luo tulevaisuuteen katsovan ilmeen ja suunnittelua on ohjannut tavoite rakennuksen teknisesti, toiminnallisesti ja esteettisesti mahdollisimman pitkästä elinkaaresta. Täällä yhdistyy maanlähei­sen rivitaloasumisen ja keskusta-asumisen parhaat puolet.

 

Korttelin keskelle on suunnitteilla metsäpuutarha, uusien kotien vehreä sydän, johon kasvaa maanvaraisuuden ansiosta aikanaan mittavia puita. Vehreys jatkuu myös osan verkkosaaren asuntojen kattoterasseilla, jotka elävät vuodenaikojen kierron mukaan.

Alustavan aikataulun mukaan kodit tulevat varattavaksi keväällä 2023.

Jätä meille yhteystietosi tästä ja ilmoittautumalla ennakkoon kiinnostuneeksi – pääset varaamaan kotisi ensimmäisten joukossa ja tulet saamaan tietoa, kun kohteen suunnitelmat etenee

Luonnoskuva Hartelan suunnitteilla olevan Verkkosaaren viherkorttelin sisäpihalta
Luonnoskuva

Tunnelmaa korttelin keskelle suunnitteilla olevasta metsäpuutarhasta

Helppo ja hyvä arki

Kauppakeskus Redi tarjoaa monipuoliset hyvän arjen palvelut aivan Verkkosaaren naapurissa. Koko Kalasataman alue kehittyy vauhdilla, ja siitä on tulossa yksi helsinkiläisen kaupunkikulttuurin edelläkävijöitä persoonallisine ravintoloineen, kahviloineen ja kivijalkaliikkeineen. Alueen ympäristötaide on tarkoitettu kaikille - puistoissa ja aukioilla on runsaasti paikkoja taiteelle ja tapahtumille.

 

Myös julkisia palveluja kehitetään alueen kasvun tahtiin. Kalasataman löytyy jo päiväkoti ja lisää tarhoja on suunnitteilla kaupunkilaisten muuttaessa alueelle. Mitä kouluihin tulee, alakoulun 1.-5. luokat toimivat Kalasataman alueella jo nyt. Myöhemmin opetus laajenee myös luokille 6.–9. Alueella toimii myös Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus.

Verkkosaaren uuden päiväkodin rakennustyöt ovat alkaneet kesäkuussa, Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta täältä.

 

Kestävästi metrolla, raitiovaunulla, pyörällä tai jalan

Sijainti Itäväylän varrella palvelee myös autoilijoita. Nurkan takana olevalla metrolla hurautat hetkessä harrastuksiin keskustaan tai Tapiolan suuntaan sekä uudistuvaan Pasilaan voi polkaista pyörällä nauttien urbaaneista maisemista. Tulevaisuudessa pääset Pasilaan kotiovelta myös raitiovaunukyydillä vartissa. Raitiotie välillä Nihti–Kalasatama–Pasila rakentuu osaksi Helsingin kestävän liikkumisen verkostoa. Tavoitteena on, että liikennöinti alkaa vuonna 2024.

 

Seuraa raitiolinjan ja katuympäristön edistymistä tästä.

 

 

Luonnoskuva Hartelan Helsingin Verkkosaareen suunnitteilla olevan viherkorttelin terassipihalta
Luonnoskuva

Näkymä viherkorttelin asunnon kattoterassilta, joka muuttuu ja elää vuodenaikojen vaihtelun mukana

Merellistä asumista ja viehättäviä lenkkipolkuja

Helsinki kehittyy kohisten, ja yksi kehityksen sydän on uusi merellinen kaupunginosa Kalasatama, johon Verkkosaarikin kuuluu. Voit lähteä kävelylle rantoja ja kanavia kiertävälle rantapromenadille, tai lenkkeillä Mustikkamaan maastoissa. Lenkin lopuksi voi pulahtaa virkistävään veteen vaikka viereisellä uimarannalla. Korkeasaaren luonto ja eläimet kutsuvat taas vapaa-ajan viettoon. Lähellä on myös Vanhankaupunginselän virkistysalue ja lintuparatiisi.

Luonnoskuva Hartelan Helsingin Verkkosaareen suunnitteilla olevan viherkorttelin julkisivusta
Luonnoskuva

Katunäkymä Verkkosaaren viherkorttelin ylväästä arkkitehtuurista, joka luo tulevaisuuteen katsovan ja tunnistettavan ilmeen

Kolme syytä muuttaa Helsingin Verkkosaareen

Kehittyvä merellinen sijainti palveluiden vieressä

Kutsuva luonto ja urbaani kaupunkikulttuuri kotiovella

Keskeinen sijainti julkisilla tai pyöräillen

Kohde kartalla

Luonnoskuva

Löydä oma tyylisi

Kodissa tärkeintä on, että se näyttää ja tuntuu omalta. Hartelan asunnon ostajana voit suunnitella kodistasi mieleisesi valitsemalla sisustusmateriaalit Hartela Interior -sisustustyylien laajasta materiaalivalikoimasta. Voit fiilistellä tyylejä jo etukäteen tutustumalla Hartela Interior -sivuihimme.

Mitä aikaisemmassa vaiheessa rakentamista ostat asunnon, sitä varmemmin pääset valitsemaan kotisi materiaalit ja tekemään siitä tyylisi mukaisen.

Tutustu tyyleihin!

Näin uuden asunnon ostaminen etenee

Tutustu asunnon ostamisen vaiheisiin ja huomaa itse, kuinka vaivaton on matkasi uuteen kotiin. Ja jos joku asia askarruttaa, ota yhteyttä – autamme mielellämme!

OTA ASKELEET UUTEEN KOTIIN

Verkkosaaren vähähiilinen viherkortteli etenee

Verkkosaaren viherkortteli-hanke etenee suunnittelupöydällä jo vauhdilla. Esimerkiksi käytännön rakenne-, materiaali- ja energiaratkaisuja pohditaan parhaillaan kuumeisesti. Korttelisuunnitteluvaiheessa päätetään suurista linjoista, joilla Verkkosaaressa saavutetaan kunnianhimoiset energiatehokkuus-, hiilijalanjälki- ja viherkerrointavoitteet.

Lue miten hanke parhaillaan etenee

Ota meihin yhteyttä

Marjut Välipakka

Marjut Välipakka

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi, niin kuulet ensimmäisten joukossa, kun korttelimme suunnittelu etenee.

Jätä yhteystiedot

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.