5 syytä muuttaa uuteen kotiin

13.07.2021

Oletko miettinyt asunnon ostoa? Myynti-ilmoituksia selatessa kannattaa kiinnittää huomiota myös uudiskohteisiin. Vaikka uudiskohteisiin pääsee muuttamaan usein vasta muutaman vuoden kuluttua, niin uuden kodin ostamisessa on monta hyvää puolta. Keräsimme mielestämme viisi parasta syytä muuttaa uutuutta hohtavaan kotiin.

 

1. Voit nauttia nykyaikaisen rakentamisen eduista

Uusien asuntojen pohjaratkaisut sopivat tämän hetken elämäntapaan ja usein isommista asunnoista löytyy esimerkiksi monen arvostamat avarat oleskelutilat. Uusissa asunnoissa lisäksi kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota asuntojen sisäilman vaihtuvuuteen ja tilojen toimivuuteen.

 

Pihasuunnittelussa on pääosin huomioitu tämän päivän toiveiden mukaisia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi hyötyviljelyn mahdollistaminen sekä pyöränkorjauspiste.

 

Ekologisuus on huomioitu monesti entistä paremmin energiatehokkuudessa sekä tilojen suunnittelussa. Asumismukavuutta voidaan lisätä modernilla äänieristyksellä sekä nykytarpeisiin sopivalla sähkö- ja teleteknisellä varustetasolla.

 

2. Ei remonttihuolia lähitulevaisuudessa

Uudessa asunnossa sinun ei tarvitse huolehtia lähitulevaisuudessa suurista remonteista. Tällöin pystyt ennustamaan asumiskulut useiksi vuosiksi eteenpäin ja suunnittelemaan muita säästökohteita elämästä nauttimiseen.

 

Vanhassa asunnossa pintaremontin lisäksi tulee nopeammin taloyhtiön maksettavaksi isompiakin remontteja, joista yksi arvokkaimmista on usein putkiremontti. Putket tulee uusia noin 30-50 vuoden välein, jolloin esimerkiksi 90-luvun alkupuolella rakennetussa talossa on jo lähivuosina aloitettava putkiremontin suunnittelu.

 

"Kun olet asunnon ensimmäinen asukas, ei näkyvillä ole toisten elettyä elämää ja sen jälkiä."

Nainen ja koira sängyllä Hartelan uudiskohteessa

3. Voit valita sinun näköisesi kodin materiaalit

Kun olet ajoissa liikkeellä, pääset valitsemaan uuteen kotiin toiveesi ja tyylisi mukaiset pintamateriaalit. Näin sinun ei tarvitse tyytyä aiempien asukkaiden valintoihin, vaan voit muokata sisustuksesta kokonaan mieleisesi.

 

Uudet asunnot suunnitellaan myös niin, että voit tarpeen tullen teettää rakennusvaiheessa mahdollisia muutostöitä asuntopohjaan. Osassa asuntoja pystyt esimerkiksi muuttamaan huoneiden lukumäärää yhdistämällä kaksi huonetta yhdeksi suuremmaksi kokonaisuudeksi, tai vaikka lisäämään huoneen avaruutta suurentamalla oviaukkoa pariovilla.

 

4. Uusi on aina uusi

Kun olet asunnon ensimmäinen asukas, ei näkyvillä ole toisten elettyä elämää ja sen jälkiä, vaan saat uutuutta hohtavan puhtaan ja käyttämättömän kodin valmiina käyttöösi heti muuttopäivänäsi. Lattiat ja seinät ovat siistit ja nykyajan pintamateriaalit muutenkin usein helppohoitoisia, jolloin uudet kodit ovat mukava pitää puhtaana.

 

5. Uusi ei välttämättä ole sen kalliimpi kuin vanhakaan

Uuden ja vanhan asunnon hintaero ei olekaan välttämättä niin suuri kuin yleisesti ajatellaan. Uudessa asunnossa voi ajatella selviävän pitkään ilman uusia remontteja varten otettuja lainoja toisin kuin vanhassa asunnossa, jossa ne ovat paljon todennäköisempiä.

Kun laskee mahdolliset tulevat remontit, niin hintaero vanhan ja uuden asunnon välillä saattaa olla aika pieni. Lopputuloksena voi olla, että uusi asunto on pidemmän päälle jopa edullisempi.

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.