Hyvän elämän Tuusula

22.12.2021

Haaveiletko asuinpaikasta, jossa yhdistyvät sujuva, aktiivinen arki ja rentouttava vapaa-aika? Asunto Oy Tuusulan Lilja on tällainen. Lähellä sijaitsevat monipuoliset harrastusmahdollisuudet, luonto, uudet koulut ja palvelut. Nämä tekevät arjesta helppoa.

 

Monipuolista harrastamista lähellä kotia

Kaksikerroksinen rivitaloyhtiö Asunto Oy Tuusulan Lilja kaartuu uljaasti Tuusulan Hyrylään, Bostoninkaaren varrelle. Bostonin uudella asuinalueella kaikki tarvittava on lähellä. Pääset myös nopeasti esimerkiksi Tikkurilaan, lentokentälle tai Helsinkiin.

 

– Tuusulassa vireä yhdistystoiminta kohtaa upeat liikuntamahdollisuudet ja luontokin on lähellä. Meillä on runsaasti monipuolisia liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia ympäri vuoden. Kehittyvä urheilukeskuksemme Hyrylässä palvelee kaikenikäisiä harrastajia, vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanerva Tuusulan kunnasta kertoo.

 

Tuusulan urheilukeskuksen laaja ja lisääntyvä lajivalikoima, kuten tulevat sisäliikuntahallit ja BMX-rata kertovat myös tahdosta kehittyä yhdeksi Helsingin seudun monipuolisimmaksi harrastamisen ja vapaa-ajan keskukseksi.

 

– Lisäksi Tuusulan kunta on tunnettu erityisesti kulttuurista ja taiteesta. Lapset tutustuvat kulttuurin ja taiteen tarjontaan pienestä pitäen, kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen lisää.

Tuusulan Urheilukeskus, Tuusulan kunta

Kehittyvä kunta uudistuu 

Tuusula on luonnonläheinen ja aktiivinen muuttovoittokunta, jossa on elinvoimaa. Kunta on parhaillaan uudistamassa palveluverkkoaan. Ohjelmassa panostetaan terveisiin, turvallisiin ja ajanmukaisiin kasvun, oppimisen ja harrastamisen tiloihin.

 

– Tuusulassa on meneillään useita mielenkiintoisia projekteja ja rakennamme uusia kouluja ja monitoimitiloja asukkaita kuunnellen. Palveluverkko-ohjelmassamme on mukana seitsemän kohdetta, joista ensimmäinen, Hyrylään rakentuva Martta Wendelin päiväkoti valmistuu elokuussa 2022.

 

Haemme massiivipuusta rakennetulle päiväkodille Joutsenmerkkiä. Päiväkodissa on esillä tuusulalaisen taiteilijan Martta Wendelinin kuvituksia ja taidetta – kuin sadussa. Myös piha on suuri ja viihtyisä. Uudessa päiväkodissa toimii lisäksi sirkuskoulu, jonka johdolla voi harjoittaa vaikkapa ilma-akrobatiaa,  ohjelmapäällikkö Katerina Zaitseva Tuusulan kunnasta iloitsee.

Martta Wendelinin päiväkoti. Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä Oy. Luonnoskuva. 

Uusissa rakennuskohteissa myös sisäilma-asiat ja ekologisuus on huomioitu. Tästä hyvä esimerkki on vuonna 2023 Hyrylän keskustan tuntumaan valmistuva, hirsirunkoinen ja pitkälti puurakenteinen lukio- ja kulttuuritalo Monio.

 

– Monio tarjoaa uudenaikaiset puitteet oppimiselle ja harrastamiselle: perinteisten luokkahuoneiden sijaan suositaan muunneltavia tiloja. Lukiossa tullaan opiskelemaan muunneltavissa avoimen oppimisympäristön tiloissa ja oppilaiden toiveesta rakennetaan myös rauhallisia soppia. Ne soveltuvat erinomaisesti  ryhmätöille ja itsenäiseen opiskeluun. Puitteet tukevat parhaalla mahdollisella tavalla uudistunutta opetussuunnitelmaa, Katerina Zaitseva kertoo.

Monio – oppimisen, kulttuurin ja yhdessäolon olohuone

Saman katon alle muuttavat niin Tuusulan lukio kuin myös Tuusulan Opisto, Tuusulan kuvataidekoulu sekä Keskisen Uudenmaan musiikkiopisto.

 

– Kulttuurikeskuksena Monio tarjoaa palveluja kaikille asukkaille. Avoin kahvila ja rakennuksen salit mahdollistavat esimerkiksi konserttien järjestämisen. Uudet, terveelliset ja turvalliset tilat ovat kaikkien kuntalaisten etu ja haluamme panostaa niihin edelleen, Zaitseva sanoo.

Monio. Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy. Luonnoskuva.

Uusi, upea Riihikallion monitoimikampus

Uudistuva Riihikallion koulu on Tuusulan Liljan asukkaiden lähikoulu. Rehtori Harri Saramola iloitsee erinomaisista koulun tiloista, joissa on huomioitu opetussuunnitelma monelta eri kantilta.

 

– Uudesta koulustamme löytyvät esiopetus ja vuosiluokat 1-9 sekä musiikkiluokat. Uutta opetussuunnitelmaa mukailevat avoimen oppimisympäristön tilat sekä erinomaiset taideopetuksen tilat; kotitalous, käsityö, kuvataide- ja musiikkiopetus. Myös koululiikuntatilat ovat ihanteelliset, rehtori Harri Saramola kertoo.

 

Riihikallion monitoimikampuksen pääsuunnittelija Arto Peltokangas huomioi suunnittelussa uuden opetussuunnitelman tarpeet sekä oppimisympäristön mahdollisuudet tiloja suunnitellessa.

 

– Opetussoluja voidaan muunnella ääntä hyvin eristävillä siirtoseinillä isommiksi tai pienemmiksi tiloiksi. Tilat muuntuvat helposti tavanomaisiksi luokkatiloiksi, pienryhmätiloiksi tai suuriksi tilakokonaisuuksiksi.

 

Riihikallion koulu on myös kengätön koulu eli kengät jätetään ulko-oven viereen. Jokaiselle ikäryhmälle on omat sisäänkäyntinsä ja akustiikkaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Koulusta löytyy myös iso näyttämö, joka aukeaa sekä ruoka- että juhlasaliin, monitoimikampuksen pääsuunnittelija Arto Peltokangas valottaa. 

 

 

Riihikallion monitoimikampus, keskusaula. Arkkitehtitoimisto Lehtonen Peltonen Valkama Oy. Luonnoskuva.

Liikkumiseen kannustava koulupiha

Riihikallion koulun pihasuunnittelussa on panostettu puistomaiseen yleisilmeeseen. Maisemasuunnittelija Krista Peltokangas kertookin, että koulun oppilaiden toiveita on kuunneltu pihaa suunniteltaessa.

 

– Piha innostaa liikkumaan välitunnilla. Samalla se toimii lähiliikuntapaikkana alueen asukkaille. Pihalla on lisäksi palloiluun tarkoitettuja pelikenttiä sekä skeitti-, skuutti- ja parkour-alue – nämä ovat oppilaiden käytettävissä välitunnilla, Krista Peltokangas kertoo.

 

Rentouttava uusi koti täyttää toiveet

– Tuusulan Liljan sijainti Hyrylän Bostonin alueella on oivallinen. Tuusulan Urheilukeskukseen on vain parin kilometrin matka, Riihikallion koululle puolitoista kilometriä ja lukioon Monioon polkee vartissa. Päivittäispalvelut löytyvät myös aivan kodin läheltä. 

 

Täällä luonto on läsnä. Lenkkeily peltomaisemissa tai vilvoittelu saunan jälkeen omalla pihalla ovat asioita, joiden toteuttaminen onnistuu ilman suuria ponnisteluja. Tuusulan Liljassa arki ja elämä on toimivaa; kiinni tässä hetkessä, Jukka Haataja sanoo.

 

– Tuusulan Liljaa suunnitellessamme kuuntelimme perheiden toiveita rentouttavan kodin luomiseksi ja pyrimme maksimoimaan arjen mukavuuden.

 

Jokaisessa asunnossa on oma ikkunallinen työtila, josta voi halutessaan tehdä vaikka valoisan vaatehuoneen tai askartelutilan. Sisäänkäynnin yhteydessä on kätevästi suihku- tai wc-tila, joka helpottaa elämää kurakaudella. Yläkerran kylpyhuoneessa on työtasollinen tila pyykkihuollolle, Haataja listaa.

 

Koti pysyy rauhallisena keitaana ja koko perheen viihtyisänä ykköspaikkana, kun harrastusvälineille ja muulle tavaralle on tarpeeksi säilytystilaa. Osassa asunnoista on erillinen vaatehuone heti ulko-oven vieressä. Kaikkiin Liljan asuntoihin kuuluu oma ulkovarasto myös ulko-oven vieressä ja erillinen lämmin irtainvarasto taloyhtiön yhteisessä varastorakennuksessa. 

 

Hartela Tuusulan Lilja Ilmakuva Luonnoskuva Kuvagalleria 5
Hartela Tuusulan Lilja Ilmakuva Luonnoskuva Kuvagalleria 6
Hartela Tuusulan Kunta Urheilukeskus Kuvagalleria 1
Hartela Tuusulan Kunta Urheilukeskus Kuvagalleria 3
Hartela Tuusulan Kunta Urheilukeskus Kuvagalleria 2
Hartela Tuusulan Kunta Urheilukeskus Kuvagalleria 4

KATSO KAIKKI KUVAT

Tuusulan Liljan asunnot ovat nyt varattavissa

 

Tuusulan Liljan asuntojen arvioitu myynnin ja rakentamisen aloitus on keväällä 2022 ja arvioitu valmistuminen on kesällä 2023. Varaamalla asuntosi nyt, sinulla on vielä aikaa suunnitella ja vaikuttaa uuden kotisi sisustusmateriaaleihin.

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.