Paitsi että Hartela on onnistunut kehittämään alati toimivampia koteja juuri Painiittyyn, aluehanke on ollut antoisa myös muiden rakennuskohteiden kannalta. Yksi tärkeä teema Painiityssä on ollut yhteisöllisyys. Yhtiöille on istutettu yhteisiä omenapuita ja marjapensaita, rakennettu yhteisiä oleskelutiloja, kasvatuslaatikoita, ja jopa pihasauna ja kasvihuone. Yhteisöllisistä elementeistä on tullut kodin ostajilta paljon positiivista palautetta, ja niitä on Painiityn rohkaisemana toteutettu muissakin kohteissa.
Työntekijöiden pysyvyys on yksi laadun tae
Painiityn aluehanke on hyvä esimerkki siitä, että kun rakennustyötä tehdään suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti, myös työntekijöillä on mahdollisuus oppia, kehittyä ja tuntea työnsä merkitykselliseksi.
”Meillä on ollut suurelta osin sama Hartelan porukka tekemässä Painiittyä alusta loppuun”, Emma Grönlund kertoo.
Tähän samaan porukkaan kuuluu myös Timo Torniainen, joka on työpäällikkönä vastannut alueen rakentamisesta vuosikymmenen ajan. Hän on nähnyt, mitä työntekijöiden pysyvyys ja yhdessä tehty kehitystyö tarkoittaa rakentamisen kannalta.
”Kaupungin rakennusvalvonnan kanssa työ on ollut sujuvaa, kun tunnemme jo pitkältä ajalta ja tiedämme toistemme toimintatavat. Asiakkaille tämä pysyvyys näkyy laadukkaina koteina. Kun sama porukka pysyy töissä, tekeminen hioutuu koko ajan paremmaksi. Me ollaan yhdessä opittu vastaamaan asiakkaiden toiveisiin.”
”Mittaamme kaikissa kohteissamme asiakastyytyväisyyttä, ja se on ollut Painiityssä hyvällä tasolla. Monet, jotka tänne ovat muuttaneet, ovat ostaneet meiltä samalta alueelta myös seuraavan asunnon, kun on esimerkiksi tarvittu lisää tilaa”, Torniainen kertoo.
”Tuo on meille paras mahdollinen palaute. Silloin kodista on pidetty ja on syntynyt side tähän alueeseen”, Emma Grönlund jatkaa.