Somevaikuttaja @piiatuuli teki oman tulkintansa Pehmeä-tyylistä

30.06.2021

Yli 80 000 sisustusharrastajaa seuraa Instagramissa Piia Mäenpään sisustuskuvia. Nyt @piiatuuli teki oman tulkintansa Hartela Interiorin Pehmeä-tyylistä.

 

Tyylin esittely

Lähdin suunnittelemaan Pehmeä-tyylin irtokalustusta hyvällä fiiliksellä. Rauhallisuus ja neutraalit sävyt antavat erinomaisen pohjan onnistuneeseen kokonaisuuteen. Pehmeä on myös aika lähellä sitä ”omaa tyyliä”, joka on vuosien varrella kehittynyt – rauhallinen ja kodikas. Juuri tällä hetkellä tuntuu, että pehmeä tyyli on myös aika trendikäs. Kaiken ei enää tarvitse olla niin minimalistista ja suoraviivaista.

 

Värimaailma

Kodikas tarkoittaa minulle – ja tämä kuulostaa ehkä vähän naiivilta – sellaista pörröistä ja pehmeää. Se tekee kodista mukavan paikan olla ja toimii aina, kunhan osaa olla vetämättä sitä totaalisen överiksi. Halusin käyttää luonnonläheisiä materiaaleja ja tyyliin sopivia vaaleita, neutraaleja luonnon sävyjä. Esimerkiksi pellavaa. Mutta myös kultaa ja messinkiä. En ole kirkkaiden sävyjen ystävä ja mielestäni Pehmeä-tyyli saa ollakin melko hillitty.

 

Kiintokalusteet: keittiö, lattiamateriaalit ja kylpyhuone

Rakastan puuta materiaalina ja haluaisin antaa sen näkyä sisustuksessa. Lattialle valitsisin jotain valkolakattua: esimerkiksi vaaleaa parkettia, tai vaaleaa laminaattia. Keittiön kaapit ottaisin aina tyylikkäänä vaaleana mattana. Se on tyylinä helppo yhdistellä mihin tahansa ja miellyttävän ajaton. Teräksen sijaan valitsisin messinkiset vetimet, joiden pariksi voi sisustuksessa yhdistellä muutakin keltaisia metalleja, kuten kultaa.

 

Kylpyhuoneen kaltaiseen suljettuun tilaan en valitsisi ollenkaan tummia sävyjä, paitsi korkeintaan lattialaataksi. Tummaa harmaata tai ruskeaa esimerkiksi. Hartelalta saa myös tehosteseiniä, jotka tuovat hienosti eloa ja tunnelmaa kylpyhuoneeseen, jonka sisustus on muuten vaalea.

Hartela Interiorin sisustustyyli Pehmeä olohuoneen luonnoskuva

Valittuja yksityiskohtia Pinterest-boardilta

Sisustusvalinnat koostin boardille Pinterest-palvelussa. Halusin valita mukaan kotimaisia huonekaluja: esimerkiksi sänky, sohva, hylly, nojatuoli ja viltit ovat Suomesta. Luonnonläheiset ja hillityt sävyt rauhoittavat ja pehmentävät. Esimerkiksi Adean Fay-nojatuoli on kevyt ja sopii silloin, kun tarvitaan jotain pehmeämpää. Beetle -ruokapöydän tuoli pastellisävyisenä puolestaan toimii hauskasti yhteen Elloksen kultaisen valaisimen kanssa. Woodnotesin lehtiteline ja Anno Collectionin kori menevät nekin mukavasti yhteen.

 

Pampaheinät sopivat kivasti maljakkoon esimerkiksi olohuoneen nurkkaan tai makuuhuoneeseen. Kylpyhuonettakin ne pehmentävät kivasti. Muubsin maljakot ovat ihanan pehmeitä ja sympaattisia. Seinälle laittaisin värisävyihin sopivia sisustusjulisteita. Niillä voi tuoda fiilistä asuntoon ja niitä voi myös vaihtaa helposti silloin, kun tekee mieli toisenlaista tunnelmaa. Valitsin mukaan muutaman erityyppisen. JWDA-pöytävalaisin sopisi olohuoneessa mukavasti jonkin tason päälle. Musta Warren -seinälamppu puolestaan antaa vähän särmää esimerkiksi lukunurkkaukseen.

Piian vinkit Pehmeä-tyylin sisustajalle

Sisustamisessa parasta on fiilistely. Kannattaa siis nautiskella koko hommasta. Älä siis tilaa kaikkea sokkona verkosta, vaan hypistele kankaita tai valaisimia kaupassa. Tai pistäydy tunnustelemassa keittiökaapistoja Hartelan asuntomyynnissä.

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.