As Oy Porintie 2

01.01.1958

As Oy Porintie 2:n yhtiön hallitus teetti 1978 lyhyen historiikin alkuvaiheistaan täytettyään 20 vuotta.

 

As Oy Porintie 2:n urakoitsijaksi valittiin turkulainen Urakoitsijat Oy. Rakentamisesta vastasi rakennusmestari Lehtonen ja rakennustyöt suoritettiin kokonaisurakkana. Urakkasopimus allekirjoitettiin 9.10.1957 ja työt aloitettiin välittömästi. Urakkasumma oli noin 270 miljoonaa markka, mikä oli sen aikaiseen hintatasoon nähden poikkeuksellisen edullinen. Tämä oli jopa 80 miljoonaa markkaa halvempi kuin korkein urakkatarjous.

 

Työvaiheet sujuivat suurin piirtein suunnitelmien mukaisesti. Vaikeuksiakin oli, esimerkiksi uhka maalaustöiden lakosta. Maalarit jarruttivatkin töiden tekoa jonkin aikaa tai tekivät työnsä kehnosti.  Sabotaasiakin esiintyi.

 

1958 keväällä Urakoitsijat Oy ilmoitti, että yhtiöllä oli tilapäisiä maksuvaikeuksia. Urakoitsijat Oy joutui pyytämään taloyhtiön tukea niin, että jonkin aikaa maksettaisiin nopeammassa tahdissa kuin taulukko edellytti. Luja luottamus Urakoitsijat Oy:n johtoon vaikutti päätökseen ja yhtiön pyyntöön suostuttiin niin että maksut suoritettiin osittain ennakkoon. Tilanne raukesi muutaman viikon kuluttua, kun Urakoitsijat Oy sai korjattua kassatilanteensa sekä luottokelpoisuutensa. Urakoitsijat Oy laski rakennuttajan hyväksi normaalin lainakoron jokaisesta ennakkoerästä, mikä teki toimenpiteestä taloyhtiölle edullisen.

 

Harjannostajaiset pidettiin työmaan parakin ruokasalissa 25.4.1958. Tarjoilu oli perinteiden mukainen ja viihteenä oli mm, torvisoittoa.

 

Työt vietiin loppuun ilman erityistä lisäveloitusta ja määräajassa.  Taloyhtiön historiikissa todetaankin Urakoitsijan Oy:n täyttäneen rakennuttajan taholta kohdistuneet toiveet erinomaisella tavalla.

 

Lähteenä käytetty Asunto Oy Porintie 2 historiikkia, 1978.

 

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.