Juhlimme tänä vuonna 80 rakentamisen vuottamme

31.08.2022

Kun Emil Hartela vuonna 1942 suunnitteli yrityksen perustamista, hän tuskin arvasi, mitä tuleman pitää. Hartelan matka on jatkunut jo kahdeksan vuosikymmentä, ja sitä ovat värittäneet yllätykset, haasteet sekä onnistumiset. Nyt tämä Emilin nimeä kantava perheyritys on yksi Suomen suurimmista rakennusyhtiöistä.

Hartelan toimitusjohtaja Juha Korkiamäki on ylpeä vuosikymmenten tuomasta vakaasta pohjasta sekä yrityksen kotimaisuudesta. Hartelan pitkän historian salaisuus löytyy perheyhtiörakenteesta ja sen tuomasta vastuusta. Yritys halutaan jättää seuraavalle sukupolvelle paremmassa kunnossa kuin se on itse saatu.

"Rakennusalalla on aika vähän kotimaisia perheyhtiöitä ja se on ehdottomasti yksi vahvuuksistamme. 80 vuoden elinkaari ei voi olla sattumaa. Tänä aikana rakennusala on muuttunut suuresti ja olemme pysyneet hyvin kehityksessä mukana. Tämän on mahdollistanut vakavaraisuus sekä pitkäjänteinen omistajapolitiikka. Meillä on matala hierarkia ja pystymme tekemään päätöksiä ketterästi kotimaisten omistajiemme ansiosta. Olemme selvinneet 1990-luvun lama-ajasta sekä muista taantumavaiheista tukevan pohjamme ansiosta," pohtii Korkiamäki.


Hartela rakentaa Suomen kasvupaikkakunnilla, joka tuo myös hyvät lähtökohdat tekemiselle. Helsingissä, Turussa, Tampereella, Raumalla, Lahdessa ja Oulussa sijaitsevat tytäryhtiöiden toimistot luovat paikalliset kasvot yritykselle. Hartela rakentaa lähellä, ihmiseltä ihmiselle.

Hartelan toimitusjohtaja Juha Korkiamäki

Vahvat juuret kantavat valoisaan tulevaisuuteen

Tulevaisuus näyttää Hartelassa valoisalta, vaikka maailmantaloudessa onkin parhaillaan haasteita ja materiaalien saatavuus näkyy rakennusalallakin. Hartelassa nojataan tukevasti kolmeen tukijalkaan: Hartela Kotien rakentamiseen, kumppanuusrakentamiseen sekä muuhun kilpailijaurakointiin. Monipuolisuus on yksi yrityksen vahvuuksista ja siitä halutaan pitää kiinni.

"Juuremme ovat Turussa ja välirauhan ajassa. Ensimmäinen hankkeemme oli Puolustusvoimille rakennettu Valtion Sivellintehdas ja teimme alusta asti hankkeita, jotka tukivat myös Suomen huoltovarmuutta. Tämä tuntuu nykypäivänä taas ajankohtaiselta Venäjän tilanteen myötä," Korkiamäki miettii.

Vastuullisuus arvona on nykypäivää ja tullut jäädäkseen myös rakennusalalle. Hartelassa on laadittu vastuullisuusohjelma ja kestävän kehityksen periaatteet viime vuosina ja aiheet ovat aktiivisesti toiminnassa mukana strategiasta lähtien. Yrityksessä on toimittu kuitenkin jo alusta lähtien kestävästi pyrkien rakentamaan tiloja, jotka säilyvät sukupolvelta toiselle. Perustajan Emil Hartelan periaate olikin, että sitten kun tehdään, niin tehdään kunnolla.

"Meillä panostetaan myös henkilöstön osaamiseen ja hyvinvointiin ja henkilöstön vaihtuvuus on pientä. Uudet meille tulleet hartelalaiset usein mainitsevat kuinka helppo meille on asettua ja kuinka mukavasti yritys ottaa vastaan uudet tekijät. Nyt juhlavuottakin juhlimme koko 550 hengen voimin syyskuussa yhteisessä 80-vuotisjuhlassa. Panostamme myös koulutukseen ja olemme luoneet omia koulutusohjelmia työntekijöillemme," kertoo Korkiamäki.

Viime vuosikymmenet ovat muuttaneet rakennusalaa merkittävästi niin toimintatavoissa kuin toimintakulttuurissakin. Työturvallisuudessa on otettu isoja harppauksia hyvään suuntaan ja olosuhteet työn tekemiseen on laitettu kuntoon. Kuluttaja-asiakkaat ovat myös vuosi vuodelta tyytyväisempiä. Näistä puitteista onkin Hartelassa hyvä jatkaa kohti kestävää tulevaisuutta ja hyvää huomista.

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.