Hartelassa huomioidaan ihmisiä ja heidän onnistumisiaan
”Arvostan sitä, että täällä kiinnitetään huomiota hyvään ja kehutaan”, Sirpa Ek sanoo.
Sirpa Ek on tehnyt töitä Hartelassa yli 25 vuoden ajan, saanut tänä aikana kolme lasta, elänyt ruuhkavuosia ja kouluttautunut talon sisällä aivan uuteen ammattiin. ”Työnantaja joustaa elämänvaiheiden mukana, luo edellytyksiä työhyvinvointiin ja luottaa työntekijään. Luotan Hartelaan." Tutustu Sirpan uratarinaan!
Sirpa Ek, työturvallisuuspäällikkö, Hartela-yhtiöt Oy
”Olen tehnyt koko työurani Hartelassa, ja niin on isänikin. Hän oli hankintapuolella päällikkötehtävissä. Itse aloitin 15-vuotiaana kesätöissä, maalasin aitaa rivitalotyömaalla Kaarinassa. Minulle näytettiin kädestä pitäen, kuinka se pitää tehdä. Maalia ei omin päin tarvinnut edes ohentaa.
Ensimmäiset muistoni Hartelasta ovat vielä varhaisempia. Olin kai seitsenvuotias ja Hartelan kesäjuhlissa. Omistajatkin osallistuivat niihin juhliin, ja työntekijöiltä kutsuttiin koko perhe. Oli kivaa ohjelmaa myös lapsille, köydenvetoa ja muita pihapelejä, esiintyjiä, ruokaa ja jäätelöä. Sitä sai syödä niin paljon kuin halusi.
Kun parikymppisenä valmistuin ammattikoulusta erikoismaalariksi vuonna 1996, sain Hartelasta vakityön. Aloin maalata toimitiloja, asuntoja ja saneerauskohteita. Tein myös huoneistoremontteja ja vuosikorjaustöitä. Nautin työmaafiiliksestä, siitä, että kaikkia autetaan ja toisten työtä arvostetaan.
Paras hetki oli noin maalausprojektin puolivälissä: työn konkreettisen jäljen jo näkee ja työyhteisöön on päässyt hyvin sisään. Silti ei vielä tarvitse miettiä lähtöä.
Sekin on kyllä mahtava fiilis, kun pyörii kylillä ja näkee viihtyisinä ja käytössä ne meidän rakentamamme tilat.
2010-luvun alussa Sirpa Ek alkoi opiskella ja kouluttautua työn ohessa. ”Hartelassa olen päässyt tekemään työssä niitä asioita, joita vasta opiskelen. Se motivoi suunnattomasti.”
Tätä isänikin aikanaan sanoi: työturvallisuus on tulevaisuutta. Kun pitkäaikainen luottamushenkilö eläköityi 2010-luvun alussa, pääsin työntekijöiden edustajaksi ja työsuojeluvaltuutetuksi. Vuonna 2018 Hartelassa haluttiin nostaa edelleen työturvallisuuden tasoa ja uusi tehtävä tuli auki. Näin minusta tuli työturvallisuuspäällikkö.
Hartela mahdollisti tämän kannustamalla opiskelemaan. Työnantaja järjesti ja tarjosi laadukkaita, räätälöityjä koulutuksia. Olen opiskellut työturvallisuutta yli kymmenen vuoden ajan ja edelleen haluan oppia. Työturvallisuudessa on useita eri osa-alueita ja loputtomasti opittavaa.
Työn, opiskelemisen ja perheen yhteensovittaminen on vaatinut välillä järjestelemistä, tottakai, mutta ei se raskaalta ole tuntunut. Aidon oikeasti ajattelen, että jokaisen ihmisen tulee päästä työmaalta joka päivä terveenä kotiin.
Myös kehitys motivoi: olen tehnyt koko työurani rakennusalalla ja nähnyt, kuinka huimasti työturvallisuus ja siihen liittyvä lainsäädäntökin ovat kehittyneet.
Työturvallisuus parantaa myös työn sujuvuutta. Kun ihmiset voivat hyvin, työ sujuu paremmin. Esimerkiksi, kun työmaa on siisti ja järjestyksessä, työn pystyy tekemään turvallisesti, terveellisesti ja sujuvasti.
Työnantaja tukee eri elämänvaiheissa, mahdollistaa kehittymistä ja tarjoaa todella hyvän työterveyshuollon. Töitä koetetaan järjestellä, jos vaikkapa haluaa muuttaa toiselle paikkakunnalle.
Meillä on myös monipuolisesti tapahtumia ja kokoontumisia — yhteishenkeen ja mukavaan yhdessäoloon luodaan edellytyksiä. Kun arjessa onnistuu ja saavuttaa tavoitteensa, se huomioidaan esimerkiksi sisäisessä viestinnässä. Hartelassa osataan kehua työntekijää, ja ollaan kiinnostuneita työntekijän osaamisesta. Tätä arvostan.
Olen sitoutunut Hartelaan ja koen, että työnantajani on sitoutunut minuun. Se on molemminpuolista, eikä sitä tarvitse stressata. Siviilielämän kannalta tämä on ollut tosi tärkeä juttu.”
Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.
Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.