Pukkila, Turku

Jotkin ratkaisut vain ovat kestävämpiä kuin toiset

Etsitpä sitten toimivaa yksiötä, tilavampaa asuntoa tai oivallista sijoituskohdetta, Turun Pitkämäen Pukkilaan, vanhan kaakelitehtaan alueelle rakentuvat modernit ja kestävät Hartela kodit tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden löytää juuri se oikea.

 

Käsityöläishistoriaa henkivä Pukkilan alue sijaitsee vehreiden kortteleiden vieressä, viihtyisän omakotialueen kyljessä ja peruspalveluiden äärellä. Rautatieasemalle ja keskustaan kävelee tai pyöräilee hetkessä. Vaikka ollaan lähellä elämän sykettä, Hartelan kodit tarjoavat viihtyisää asumisen rauhaa Kähärin komeiden kallioiden ja vehreän puistoalueen kainalossa. 

 

Jätä oma jälkesi historiaan, älä tulevaisuuteen

Pukkilan Hartelan kodeissa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa merkittävästi asumisesi ympäristövaikutuksiin, sillä asumisen aikainen energiankulutus muodostaa leijonanosan paitsi sinun myös asuinrakennuksen ympäristövaikutuksista.

 

Kotien lämmitys ja viilennys sekä talojen kiinteistösähkö tuotetaan kokonaan fossiilittomalla energialla. Kotien energialuokka on A-energialuokka, joka on energialuokista tehokkain. Toki talon katolla on myös aurinkopaneelit. Täällä myös latautuu niin sähköautosi kuin sähköpolkupyöräsi, ja voit myös hypätä sähköbussin kyytiin. Siten, Pukkilassa pienennät hiilijalanjälkeäsi vaivatta.

 

Jätä yhteystietosi niin kuulet lisää Poutapilven suunnittelun etenemisestä. Pääset myös varaamaan sinulle sopivimman asunnon ennen ennakkomarkkinoinnin eli julkisen varaamisen alkua. 

Asunto Oy Turun Pukkilan Poutapilvi

Rakennamme Pukkilaan uuden asuinkorttelin. Turun Pukkilan Poutapilven kodit tulevat varattaviksi arvioidusti vuoden 2024 aikana. Täältä löydät koteja yksiöistä kolmioihin. Taloyhtiö rakennetaan omalle tontille.

 

Hartelan kortteli sijaitsee alueen koilliskulmassa puistojen, vehreiden maisemien ja Kähärin pientaloalueen naapurissa.

Koti, joka kestää tarkastelua

Pukkilan Poutapilvessä sinulla on valittavissasi monenlaisia, miellyttäviksi suunniteltuja huoneistopohjia. Näistä löydät myös tilavia kolmioita omalla saunalla. Yksiöissä on ranskalainen parveke, kaksioiden ja kolmioiden isot parvekkeet ovat kaikki lasitettuja. Muutamissa maantasoasunnoissa on oma terassipiha. Monesta asunnosta on luonnonläheisiä puistonäkymiä. Suurimmat asunnot avautuvat kahteen eri ilmansuuntaan, myös osa kaksioista.  

 

Kodeissa on vesikiertoinen lattialämmitys- ja viilennys, mikä mahdollistaa myös korkeat, lähes lattiaan asti ulottuvat ikkunat. Viilennys lisää asumismukavuutta lämpiminä kuukausina.

 

Nyt voit jättää fossiilit historiaan

Asumisen aikaiset, lämmityksestä ja viilennyksestä muodostuvat hiilidioksidipäästöt ovat Poutapilvessä täysin nollassa. Näihin käytetty energia tuotetaan ympäristöystävällisellä täysin fossiilittomasti tuotetulla energialla.

 

Poutapilven A-energialuokka pitää huolen, ettet hukkaa lämmitykseen ylimääräistä energiaa ja samalla asumisen hiilijalanjälkesi on pieni.

 

Poutapilvessä siten katsotaan tulevaisuuteen jo nyt. Sijoittaminen energiatehokkaaseen A-energialuokan asuntoon on viisasta, sillä energiatehokas ja fossiilitonta energiaa käyttävän kodin arvo pysyy myös tulevaisuudessa.

 

Huomioimme luonnon myös rakennustyömaillamme. Käytämme työmaillamme vain uusiutuvaa sähköä ja niin nämäkin kodit on rakennettu 100 % vedestä ja tuulesta saatavalla sähköllä. 

Luonnoskuva

Mitä on fossiiliton energia?

Fossiiliset energiamuodot ovat uusiutumattomista luonnonvaroista kuten öljystä, maakaasusta tai kivihiilestä tuotettua energiaa. Fossiiliset polttoaineet ovat syntyneet eliöiden biomassan fossiloituessa maaperään. Näiden uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöön perustuva energiantuotanto aiheuttaa ilmastolle haitallisia hiilidioksidipäästöjä.

 

Fossiiliton energia perustuu 100 % uusiutuvaan energiaan ja energiaan, jonka tuottamisesta ei synny hiilidioksidipäästöjä.

Mitä tarkoittaa A-energialuokka?

Energiatodistus kertoo kuinka energiatehokas rakennus on. Energiatehokkuuden perusteella talolle määritellään energialuokka, jossa A on korkein luokka ja G on matalin.

 

Energiatehokas asunto tuottaa asukkaalleen mahdollisimman paljon taloudellista säästöä ja kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Arjessa energiatehokkuus näkyy matalina ylläpito- ja huoltokustannuksina sekä asuinmukavuutena.

Pukkilan alueen kehittyminen

Pukkilaan suunnitellaan asuinaluetta yli 2000 asukkaalle. Alueen käsityöläishistoria saa nyt arvoisensa uuden käyttötarkoituksen ja monet asukkaat uuden kodin.

 

Alueen kerrostalot tulevat olemaan pääsääntöisesti 6-8-kerroksisia. Naantalin pikatien reunaan rakentuu muutama korkeampi 12-16-kerroksinen rakennus. Pitkämäen omakotitaloalueen suunnalla on myös 4-kerroksisia taloja. Alueen katuverkostoa aloitetaan rakentamaan vuonna 2022 ja se on valmis arviolta vuonna 2024. Mäen päälle tulevia puistoalueita aloitetaan rakentamaan arviolta vuonna 2023 ja ne valmistuvat arviolta vuonna 2024.

 

Alue on rauhallinen autoliikenteeltä, sillä pääosa autopaikoituksesta tulee pihakansien alle. Osassa rakennusten kivijaloissa tulee olemaan myös liike- ja toimistotilaa.

 

Kähärin ja Pukkilan välinen kallioinen metsäalue uudistetaan viihtyisäksi puistoalueeksi kävelypolkuineen ja oleskelualueineen. Täällä pääset myös ihailemaan tulevalta näköalatasanteelta naapurustosi maisemia, elämää ja historiallista aluetta jonne nyt piirtyy uusi tarina.

Idyllinen naapurusto

Pukkilan alue sijaitsee idyllisten omakotitaloalueiden sylissä. Vieressä ovat Kähärin ja Pitkämäen alueiden naapurustot, joita leimaavat vehreät puistot, soratiet sekä tonttien vanhat kasvillisuudet.

 

Pukkilaa ympäröi myös monet muut puistot; Pitkämäenpuisto, Merikulmanpuisto, Kähärinpuisto lähimpinä. Naantalin pikatien toisella puolella sijaitsee jopa pikkuruinen Muhkurinmäen luonnonsuojelualue. Pienelle alueelle mahtuu lukemattomia erilaisia luontotyyppejä etelärinteen lehdoista kallioharjanteen kuivien ketojen kautta pohjoisreunan varjoisiin kosteikkoihin. Pukkilassa eletään niin vehreiden kortteleiden kuin toimivien arjen palveluiden lähellä.

Turun Pukkilan alueen idyllinen vehreä naapurusto.

Saumaton yhdistelmä arjen palveluita ja sopivia kävelymatkoja

Pukkilan sijainti on oivallinen uusille asukkaille. Alueella on jo mukavasti palveluita, julkinen liikenne toimii hyvin ja kauppatorille on matkaa reilu pari kilometriä, rautatieasemalle sitäkin vähemmän. Kävelyreitit keskustaan parantuvat entisestään alueen kehittymisen myötä. Pian Kähärin mäeltä pääsee kulkemaan niin Pukkilaan kuin Kähärin puolelle uusia portaikkoja pitkin.

 

Viereinen Manhattanin kauppakeskus sisältää 24 tuntia auki olevan päivittäistavarakaupan lisäksi muita liikkeitä ja ravintolan. Länsikeskuksen palvelut ovat muutamien minuuttien päässä, eikä Raision Myllyn alueellekaan aja kuin kymmenisen minuuttia. Autotiet vievät alueelta kätevästi toisaalta Naantalin, Raision ja Rauman suuntiin ja toisaalta Helsingin ja Tampereen suuntiin.

 

Lapsiperheetkin löytävät kodin Pukkilasta, sillä lähimmät koulut ja päiväkodit sijaitsevat alle kilometrin päässä tulevista kodeista. Näiden lisäksi alueella on tontti myös mahdolliselle uudelle päiväkodille.

 

Helposti harrastamaan ja liikkumaan

Jos harrastat kulttuuria tai olet urheilun seuraaja, Pukkilan uudet kodit ovat juuri sinulle. Tapahtumakeskus Logomo sijaitsee lähes kotiovella ja Ratapihan elämyskeskus -hanke tulee toteutuessaan tarjoamaan loistavat puitteet urheilun seuraamiselle, elämyksille ja kulttuurille.

 

Manhattanin kauppakeskuksen äärellä sijaitsee Sports Centerin pelikentät sekä Tanssistudio Centro. Naantalin pikatietä pitkin jääkiekkoa pääsee katsomaan neljän kilometrin päähän Gatorade Centeriin. Koulukadun ABC:n yhteydessä ja Saippua Centerissä sijaitsevat alueen lähimmät kuntosalit.

Kolme syytä muuttaa Turun Pukkilaan 

Vihreä Pukkilan kortteli

Kulttuuri- ja urheilutarjonta naapurissa

Loistavat liikenneyhteydet

Kohde kartalla

 

Luonnoskuva

Löydä oma tyylisi

Kodissa tärkeintä on, että se näyttää ja tuntuu omalta. Hartelan asunnon ostajana voit suunnitella kodistasi mieleisesi valitsemalla sisustusmateriaalit Hartela Interior -sisustustyylien laajasta materiaalivalikoimasta. Voit fiilistellä tyylejä jo etukäteen tutustumalla Hartela Interior -sivuihimme.

Mitä aikaisemmassa vaiheessa rakentamista ostat asunnon, sitä varmemmin pääset valitsemaan kotisi materiaalit ja tekemään siitä tyylisi mukaisen.

Tutustu tyyleihin!

Kuvat 

 

Luonnoskuva Hartelan suunnittelemasta kerrostalokorttelista Turun Pukkilassa Luonnoskuva
Karttakuva Pukkilan uudesta asuinalueesta ja Asunto Oy Turun Pukkilan Poutapilven sijainnista. Sijainti uudella asuinalueella.
Luonnoskuva Turun Pukkilaan suunnitellusta uudesta asuinalueesta. Luonnoskuva
Luonnoskuva Hartelan suunnittelemasta kerrostalosta Turun Pukkilaan, entisen kaakelitehtaan uudelle asuinalueelle. Luonnoskuva
Luonnoskuva Hartelan suunnittelemasta kerrostalosta Turun Pukkilaan, entisen kaakelitehtaan uudelle asuinalueelle. Luonnoskuva
Luonnoskuva Hartelan suunnitteleman kerrostalokodin vaaleasta keittiöstä Turun Pukkilassa, entisen kaakelitehtaan uudella asuinalueella. Luonnoskuva
Luonnoskuva Hartelan suunnitteleman kerrostalokodin valoisasta olohuoneesta Turun Pukkilassa, entisen kaakelitehtaan uudella asuinalueella. Luonnoskuva
Luonnoskuva Hartelan suunnitteleman kerrostalokodin parvekkeesta ja luontonäkymistä Turun Pukkilassa, entisen kaakelitehtaan uudella asuinalueella. Luonnoskuva
Idyllistä omakotitaloaluetta Turun Kähärissä.
Idyllistä omakotitaloaluetta Turun Kähärissä.
Idyllistä omakotitaloaluetta Turun Kähärissä.
Vehreää puistoaluetta Turun Kähärissä.
Idyllistä omakotitaloaluetta Turun Kähärissä.
Ilmakuva Turun Kähäristä rautatieaseman suuntaan.
Manhattanin liikekeskus Turun Pitkämäessä. Manhattanin liikekeskus
Kevyen liikenteen rautatiesilta Turussa.
Logomon kulttuurikeskus Turussa.

KATSO KAIKKI KUVAT

Ota meihin yhteyttä

Jani Virsula

Jani Virsula

asuntomyyntipäällikkö (poissa 13.5 - 9.6.2024)

040 149 5106

jani.virsula@hartela.fi

0800 97 100 (maksuton)

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi, niin kuulet ensimmäisten joukossa, kun korttelimme suunnittelu etenee.

Jätä yhteystiedot

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.