Hartela vuosikymmeninä

Kun Emil Hartela vuonna 1942 suunnitteli yrityksen perustamista, hän tuskin arvasi, mitä tuleman pitää. Hartelan matka on jatkunut jo kahdeksan vuosikymmentä, ja sitä ovat värittäneet yllätykset, haasteet sekä onnistumiset. Nyt tämä Emilin nimeä kantava perheyritys on yksi Suomen suurimmista rakennusyhtiöistä. Tutustu matkamme käänteisiin näillä sivuilla!


2019

Pyöräilimme tukea ilmastonmuutoksesta kärsiville

Hartelalaiset hyppäsivät 2019 joukolla pyörän selkään hyvän asian puolesta, kun osallistuimme Kilometrikisaan ja samalla Punaisen Ristin Ketjureaktio-keräykseen. Kisaan osallistuneet hartelalaiset polkivat upeasti yli 23 000 kilometriä ja avustuspottiin kertyi yli 900 euroa.

Lue lisää

2019

Robotti-Pena tuli taloon

Saimme uuden tehokkaan työkaverin talouden palvelukeskukseen. Rekrytoimme Pena-nimisen ohjelmistorobotin, jolta neljän eri yhtiön päivittäiseen alv-tarkastukseen menee vain muutamia minuutteja, eikä yksikään virhe jää häneltä huomaamatta.

Lue lisää

2018

Tartuimme työturvallisuuteen entistäkin tarkemmin

Työntekijöidemme turvallisuus on aina ollut Hartelassa ensiarvoisen tärkeää. Kaikilta työntekijöiltämme ja aliurakoitsijoiltamme edellytetään jatkossa työmaakohtaisiin turvallisuusasioihin keskittyvän ePerehdytyksen suorittamista.

Lue lisää

2018

Yli-Maarian monitoimitalo Ypsilon valmistui

Rakensimme 2018 Turun kaupungille turvallisen, terveellisen ja muunneltavan monitoimitalon, jonka käyttäjistä suurin osa on lapsia ja nuoria. Tilat on suuniteltu huolellisesti, sillä  pelkästään päiväkodin ja koulun vuoksi Ypsilonissa kulkee joka arkipäivä yhteensä 820 lasta.

Lue lisää

2018

Rakensimme Hartelalle uuden kodin

Hartela rakensi Helsingin Ilmalaan modernin toimitilarakennuksen, Ilmalan Aseman, josta tuli Hartela-yhtiöiden uusi pääkonttori. Rakennuksessa toimii myös mm. Helsingin seudun ympäristöpalvelujen pääkonttori.

Lue lisää

2017

Habaa esimiehille

Näemme, että esimiehen rooli on tukea, rohkaista ja kannustaa yksikkönsä tekijöitä. Siksi käynnistimme Hartelan oman esimiestyön ja johtamisen koulutusohjelman, HABAn. 

Lue lisää

2017

Brändiuudistus

2017 Hartela uudisti brändinsä ja 75-vuotisjuhlavuosi oli oivallinen ajankohta tehdä Hartelaa tunnetuksi. Halusimme olla halutuin kumppani toimialallamme ja saavuttaaksemme sellaisen aseman on meidän oli erottauduttava alan perinteistä myös kiinnostavalla markkinoinnilla ja vahvalla identiteetillä. Uudistuksella halusimme vahvistaa mainettamme hyvän asumisen ja elämän rakentajana ja kommunikaatiossamme keskityimme toimintamme ytimeen, ammattiylpeyteen ja asiakasläheisyyteen.

Lue lisää

2017

Nämäkin kohteet Espoossa rakensi Hartela

Hartela aloitti Vallikallion rakentamisen 70-luvulla. Tutustu mm. Vallikallion, Leppävaaran, Painiityn ja Mäkkylän maisemiin. Katso myös animoitu video alueen kohteista.

Lue lisää

2017

Jukka Viikilän juhlapuhe 75-vuotiaalle Hartelalle

Finlandia-palkitun kirjailija Jukka Viikilän juhlapuhe 75-vuotiaalle Hartelalle ja 100-vuotiaalle Suomelle Logomossa 31.8.2017. Ote puheesta: “Ystävällisintä mitä voit ihmiselle tehdä, on rakentaa hänelle kaupunki”. Näin toteaa fiktiivinen Carl Ludvig Engel käydessään Pohjanmaalla tapaamassa kellomestari Könniä. Engelin tarina voidaankin nähdä sopeutumisena suomalaisen rakentamisen ehtoihin ja luonteeseen. Sen idean ja omalaatuisuuden löytämisenä."

Lue lisää

2017

Asunto Oy Helsingin Sompasaaren Pooki

Hartela rakentaa Sompasaareen kaksi taloyhtiötä, joista ensimmäinen on 12-kerroksinen tornitalo korttelin lounaiskulmaan. Sompasaaren Pookiin toteutetaan asuntoja minilofteista perheasuntoihin. Taloyhtiön rakentaminen alkaa näillä näkymin lokakuussa 2017. Naapuriyhtiö Sompasaaren Pelagia on suunnitteluvaiheessa.

Lue lisää

2017

Karjasillan Verstas

Oulun Karjasillan koulun alueelle nousee Karjasillan Verstas – uusin kappale oululaisen huippuosaamisen tarinaan. Hartela valjastaa asukkaidensa käyttöön kestävät asumisen ratkaisut ja älykkäät tulevaisuuden palvelut. Siellä kohtaavat hyvä elämä ja asumisen edelläkävijyys.

Lue lisää

2017

Töissä Hartelassa vuonna 2017

Meitä hartelalaisia on lähes 600, ja juhlavuottammekin vietämme työn merkeissä. Katso millaista meillä on olla töissä!

Lue lisää

2017

Hartela lähes puolen Turun rakentajana 75-vuoden aikana

Hartela on rakentanut 75 vuoden aikana lähes puoli Turkua. Katso upea juhlavuoden video kohteistamme. Olemme rakentaneet tuhansia asuntoja ja satoja rakennuksia Turkuun ja sen lähialueille historiamme aikana. 

Lue lisää

2017

Asunto Oy Porin Linnainmaankulma

Porin korkein asuintalo on virtaviivainen rakennus ja näyttävä maamerkki Isolinnankadun ja Mikonkadun risteyksessä, huippupaikalla. Linnainmaankulman parkkitalon jatkeena on 12 asuinkerrosta, alimmatkin asunnot sijaitsevat jo viidennessä kerroksessa.

Lue lisää

2016

Operaatio Ilmalan alkupaukku

Operaatio Ilmalan ensimmäinen räjäytys tehtiin huhtikuussa 2016. Tästä alkoi uuden, ekologisen pääkonttorimme rakentaminen. 

Lue lisää

2016

Ekologisen talon peruskiveen muurattiin turhakkeita

Kysyimme syksyllä 2016 Facebook-sivuillamme, mitä uuden pääkonttorimme peruskiveen pitäisi muurata ajankuvana nykymaailmasta.

Lue lisää

2015

Vanhan pullovaraston uusi elämä

Kauppakeskus Ristikolla on poikkeuksellisen kiehtova historia. Konalan maamerkkinä vuodesta 1962 toiminut Hartwallin virvoitusjuomatehdas on Hartelan kiinteistökehityksen myötä saanut uuden elämän monimuotoisena ja elinvoimaisena kauppakeskuksena.

Lue lisää

2015

Logomo

Logomossa on ollut konepajatoimintaa vuosina 1876–2002. Aikaisemmin VR:n Konepajana tunnettu rakennus onkin merkittävä sekä rautatiehistoriallisesti että kulttuurihistoriallisesti. Hartela Oy osti Konepajan Palmberg TKU Oy:ltä kesäkuussa 2009.

Lue lisää

2014

Kangasala-talo

Hartela rakensi Kangasalan keskustaan vuonna 2014 valmistuneen Kangasala-talon. Rakennuksessa on mm. kulttuurikeskus ja kunnanvaltuuston kokoustilat.

Lue lisää

2013

Jätkäsaari

Kiinteistö Oy Verkko valmistui vuonna 2012 ja sen rakentaminen kesti 16 kuukautta. Kiinteistö valmistui kolmessa vaiheessa.  Kohteen laajuus oli 26.400 br-m2 ja 164.000 m3. Elektroniikka-tavaratalo sisälsi maanalaiset paikoitustilat, logistiikka-, myymälä- ja tuotantotilat, korkeat varastotilat, toimistotilat.

Lue lisää

2013

Malta

Asunto Oy Helsingin Malta on Jätkäsaaressa 9-kerroksinen asukkaidensa rakennuttama ryhmärakennuttamiskohde. Talossa on 61 yksilöllistä asuntoa, runsaasti yhteisiä tiloja sekä kaksi liiketilaa. Hartela oli kohteen pääurakoitsija. Malta valmistui 2013.

Lue lisää

2012

Porvoon taidetehdas

Hartela peruskorjasi Porvoon Taidetehtaan pohjoissiiven ja Avantisalin. Lisäksi eteläsiipi purettiin ja rakennettiin uudelleen. Taidetehdas valmistui 2012. Sen laajuus oli 2150 br-m2  ja 12.000 m3.

Lue lisää

2012

70-vuotta

2012 oli Hartelalle merkittävä vuosi. Hartela-konsernin täytettyä 70-vuotta oli aika toteuttaa pitkään suunniteltu organisaatiomallin uudistus, joka toteutettiin uuden konsernin emoyhtiön perustamisella. Hartela yhtiöt Oy aloitti toimintansa 1.8.2012. Myös konsernin hallitus koki muutoksia, sillä ensimmäistä kertaa se sai ulkopuolisia asiantuntijajäseniä.

Lue lisää

2010

Suomenkielisen työväenopiston perusparannus

Hartela oli mukana Suomenkielisen työväenopiston opistotalon sekä piha-alueiden peruskorjauksessa. Rakennuksen vanha osa on valmistunut v.1927 ja uudempi osa v.1959. 

Lue lisää

2010

Eduskuntatalon B-rakennus ja pohjoinen siipi

Hartela toteutti projektinjohtourakkana Eduskuntatalon B-rakennuksen peruskorjauksen, jossa uusittiin mm. kansanedustajien työhuoneiden talotekniikka.

Lue lisää

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.