Miksi valita uudiskohde? Uuden kodin edut

Kannattaako ostaa uudiskohde? Uutuuttaan kiiltävä asunto tarjoaa huoletonta ja nykyaikaista asumista vailla remonttihuolia. Kun valintasi on uudiskohde, saat toimivan, tyylikkään ja energiatehokkaan kodin, jonka asumiskulut ovat ennalta tiedossa. Tutustu tarkemmin uudiskohteen etuihin!

 

1. Voit nauttia nykyaikaisen rakentamisen eduista

 

Uudiskohteen pohjaratkaisu sopii tämän hetken elämäntapaan esimerkiksi avarien oleskelutilojen osalta. Uudiskohde on yleensä myös suunniteltu niin, että siinä on mahdollisimman vähän hukkaneliöitä. Lisäksi uudiskohteissa kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota esimerkiksi asuntojen sisäilman vaihtuvuuteen ja tilojen toimivuuteen. Uudiskohde tarjoaa myös nykyaikaiset säilytystilat esimerkiksi polkupyörille ja lastenrattaille, jolloin oma arki sujuvoituu entisestään.

 

Rakennusmääräysten kehittymisen myötä uudiskohteet ovat entistä energiatehokkaampia. Uudiskohteen modernit kodinkoneet käyttävät niukemmin sähköä, eivätkä uudet vesikalusteet kuluta vettä samalla tavalla kuin vanhat. Rakennamme uudiskohteet pääsääntöisesti hyvien julkisten kulkuyhteyksien äärelle, joten et välttämättä tarvitse omaa autoa. Yksityisautoilun vähentäminen on erinomainen teko ympäristölle.

 

2. Uudiskohde pitää remonttihuolet poissa pitkään

 

Uudessa asunnossa sinun ei tarvitse huolehtia lähitulevaisuudessa suurista remonteista. Uudiskohde on hyvä valinta, jos haluat ennustaa asumiskulut useiksi vuosiksi eteenpäin ja suunnitella muita säästökohteita elämästä nauttimiseen.

 

3. Voit valita sinun näköisesi kodin materiaalit

 

Kun olet ajoissa liikkeellä, pääset valitsemaan uudiskohteeseen toiveesi ja tyylisi mukaiset pintamateriaalit. Näin sinun ei tarvitse tyytyä aiempien asukkaiden valintoihin, vaan voit muokata sisustuksesta kokonaan mieleisesi.

 

Hartela Interiorin sisustustyylit auttavat sinua löytämään oman juttusi ja viimeistelemään uudiskohteesta kodin. Ideoita ja inspiraatiota voit sekoittaa oman makusi mukaan. Tutustu eri sisustusvaihtoehtoihin!

Olohuonekuva Hartela Interiorin Pehmeä -sisustustyylistä

4. Uudiskohde on aina uusi

 

Kun olet asunnon ensimmäinen asukas, ei näkyvillä ole toisten elettyä elämää ja sen jälkiä, vaan saat uutuutta hohtavan puhtaan ja käyttämättömän kodin valmiina käyttöösi heti muuttopäivänä. Lattiat ja seinät ovat siistit, ja nykyajan pintamateriaalit ovat usein helppohoitoisia, jolloin uusi koti on mukava pitää puhtaana.

 

5. Uudiskohde ei välttämättä ole sen kalliimpi kuin vanha asunto

 

Uuden ja vanhan asunnon hintaero ei olekaan välttämättä niin suuri kuin yleisesti ajatellaan. Uudiskohde helpottaa oman talouden hallintaa ja tulevaisuuden suunnittelua, sillä asumiskulut ovat ennakoitavissa. Uudessa kodissa voi myös ajatella selviävän pitkään ilman uusia remontteja varten otettuja lainoja toisin kuin vanhassa asunnossa, jossa ne ovat paljon todennäköisempiä.

 

Yhtiölainalla pääset uudiskohteen omistajaksi pienelläkin pääomalla ilman valtavaa pankkilainaa. Uudiskohteiden rakentamiseen käytetään usein asuntoyhtiön neuvottelemaa yhtiölainaa. Tällöin voit tehdä asuntokaupat uudiskohteesta maksamalla vain myyntihinnan. Päätät itse maksatko yhtiölainan pois asunnon valmistuttua vai lyhennätkö lainaa joka kuukausi pääoma- eli rahoitusvastikkeen muodossa.

 

Uudiskohde kiinnostaa – miten ostaminen etenee?

 

Tutustu ostamisen eri vaiheisiin ja ota askeleet uuteen kotiin!

 

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.