Hartela vuosikymmeninä

Kun Emil Hartela vuonna 1942 suunnitteli yrityksen perustamista, hän tuskin arvasi, mitä tuleman pitää. Hartelan matka on jatkunut jo kahdeksan vuosikymmentä, ja sitä ovat värittäneet yllätykset, haasteet sekä onnistumiset. Nyt tämä Emilin nimeä kantava perheyritys on yksi Suomen suurimmista rakennusyhtiöistä. Tutustu matkamme käänteisiin näillä sivuilla!


2021

Hartelan neljäs sukupolvi

Seuraajasukupolven, eli neljännen sukupolven edustajat Johanna Varkki, Jaakko Varkki, Niina Kaitanen, Kaisa Kuusniemi, Maiju Kuusniemi, Emil Hartela ja Anna Hartela ovat aloittaneet virallisen perehtymisen Hartelan toimintaan alkuvuodesta 2021.

Lue lisää

2021

Kesäharjoittelijat sankareina Rauman Loiston työmaalla

"Huomasimme savua, katto oli tulessa puolentoista metrin matkalta. Siellä asennettiin pohjakermiä, liekki oli päässyt jostain alapuolisiin puurakenteisiin ja sytyttänyt palon”. Näin kesäharjoittelijat Eemil Leino ja Juho Sunila kertasivat tapahtumia Rauman Loiston työmaalla. Katon nopea avaaminen mahdollisti kuitenkin palon tehokkaan sammutuksen ja näin suuremmilta tuhoilta vältyttiin. 

Lue lisää

2021

Tukea henkilöstön mielen hyvinvointiin

Tammikuussa 2021 ryhdyimme tarjoamaan henkilöstöllemme uudenlaisia matalan kynnyksen mielen hyvinvointipalveluita. Auntie-palvelussa työntekijöille tarjotaan psykologista keskustelutukea. Hartelassa mielenterveyshaasteet eivät ole merkittävästi kasvaneet, mutta koko maan tasolla ne ovat nousseet ykkössyyksi työkyvyttömyyseläkkeelle joutumiseen.

Lue lisää

2021

Hartelan neljäs tytäryhtiö Pirkanmaalle

Vuodenvaihteessa 2021-22 vahvistimme läsnäoloamme Pirkanmaalla, kun Tampereen toiminnot irroitettiin Hartela Länsi-Suomi Oy:stä omaksi tytäryhtiökseen. Hartela Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtajaksi valittiin DI Hanna Marttila ja Tampereen yksikön henkilöstö siirtyi vanhoina työntekijöinä uuden yhtiön palvelukseen.

Lue lisää

2021

Turun Majakkasairaala valmistui

Rakensimme Turun yliopistollisen keskussairaalan yhteyteen uuden sairaalan. Vuonna 2017 aloitettu rakennusurakka oli työvaiheessaan maakunnan mittavin rakennusprojekti, jossa työskenteli päivittäin 300-400 työntekijää.

Lue lisää

2020

Digiloikka ja uusia välineitä työhyvinvointiin

Vuosi 2020 oli koronan vuoksi henkilöstölle poikkeuksellinen, sillä työt siirtyivät monien osalta kotiympäristöön. Otimme toimistoilla hetkessä aimo harppauksen etätyökulttuuriin, ja Teamsista tuli nopeasti välttämätön päivittäinen työkalu.

Lue lisää

2020

Vihreää arkea Vahva-Jussin alueella

Vuosikymmenen loppuun mennessä Hartela rakentaa Lahden Vahva-Jussista 1500 asukkaan asuinalueen, jossa yhdistyvät luonnon läheisyys ja urbaani elämä. Lahden keskustan kupeessa sijaitsevalle alueelle rakennetaan 2020-luvulla 14 asuinkerrostaloa ja kaksi pysäköintilaitosta.

Lue lisää

2020

Uusi saitti palvelee asiakasta entistä paremmin

Vuonna 2020 käynnistimme verkkosivuprojektin, jonka tuloksena uusi, järjestelmältään ja ominaisuuksiltaan nykyaikainen sivusto avattiin marraskuussa 2021. Hartela.fi- sivusto palvelee nyt entistä paremmin asiakkaitamme.

Lue lisää

2020

Saimme Suomen Innostavimmat Työpaikat -tunnustuksen!

Vuonna 2020 teimme henkilöstötutkimuksen, johon vastasi yhteensä 391 hartelalaista.

Vaikka korona oli tuonut merkittäviä haasteita työntekoon, saimme tutkimuksen kautta henkilöstöltä ilahduttavaa palautetta ja kokonaistuloksemme oli selvästi Suomen yleisnormin yläpuolella.  Hienon tutkimustuloksen myötä saimme Suomen Innostavimmat Työpaikat -tunnustuksen!

Lue lisää

2020

Sompasaaren kokonaisuus valmistui

Rakensimme Helsingin Sompasaareen neljä taloyhtiötä, joissa yhdistyvät yhteisöllisyys, kestävä kehitys ja uusi teknologia. Yhtiöissä on yhteensä lähes 200 vuokra- ja omistusasuntoa.

Lue lisää

2020

Kari Heinistö hallituksen puheenjohtajaksi

Hartela-yhtiöt Oy:n hallitus sai uuden puheenjohtajan 6.8.2020 alkaen. ”Hartelan lähtökohdat nykyisessä haastavassa toimintaympäristössäkin ovat hyvät. On hienoa päästä mukaan kehittämään arvostettua suomalaista perheyhtiötä”, Heinistö sanoi.

Lue lisää

2019

Pyöräilimme tukea ilmastonmuutoksesta kärsiville

Hartelalaiset hyppäsivät 2019 joukolla pyörän selkään hyvän asian puolesta, kun osallistuimme Kilometrikisaan ja samalla Punaisen Ristin Ketjureaktio-keräykseen. Kisaan osallistuneet hartelalaiset polkivat upeasti yli 23 000 kilometriä ja avustuspottiin kertyi yli 900 euroa.

Lue lisää

2019

Robotti-Pena tuli taloon

Saimme uuden tehokkaan työkaverin talouden palvelukeskukseen. Rekrytoimme Pena-nimisen ohjelmistorobotin, jolta neljän eri yhtiön päivittäiseen alv-tarkastukseen menee vain muutamia minuutteja, eikä yksikään virhe jää häneltä huomaamatta.

Lue lisää

2018

Tartuimme työturvallisuuteen entistäkin tarkemmin

Työntekijöidemme turvallisuus on aina ollut Hartelassa ensiarvoisen tärkeää. Kaikilta työntekijöiltämme ja aliurakoitsijoiltamme edellytetään jatkossa työmaakohtaisiin turvallisuusasioihin keskittyvän ePerehdytyksen suorittamista.

Lue lisää

2018

Yli-Maarian monitoimitalo Ypsilon valmistui

Rakensimme 2018 Turun kaupungille turvallisen, terveellisen ja muunneltavan monitoimitalon, jonka käyttäjistä suurin osa on lapsia ja nuoria. Tilat on suuniteltu huolellisesti, sillä  pelkästään päiväkodin ja koulun vuoksi Ypsilonissa kulkee joka arkipäivä yhteensä 820 lasta.

Lue lisää

2018

Rakensimme Hartelalle uuden kodin

Hartela rakensi Helsingin Ilmalaan modernin toimitilarakennuksen, Ilmalan Aseman, josta tuli Hartela-yhtiöiden uusi pääkonttori. Rakennuksessa toimii myös mm. Helsingin seudun ympäristöpalvelujen pääkonttori.

Lue lisää

2017

Habaa esimiehille

Näemme, että esimiehen rooli on tukea, rohkaista ja kannustaa yksikkönsä tekijöitä. Siksi käynnistimme Hartelan oman esimiestyön ja johtamisen koulutusohjelman, HABAn. 

Lue lisää

2017

Brändiuudistus

2017 Hartela uudisti brändinsä ja 75-vuotisjuhlavuosi oli oivallinen ajankohta tehdä Hartelaa tunnetuksi. Halusimme olla halutuin kumppani toimialallamme ja saavuttaaksemme sellaisen aseman on meidän oli erottauduttava alan perinteistä myös kiinnostavalla markkinoinnilla ja vahvalla identiteetillä. Uudistuksella halusimme vahvistaa mainettamme hyvän asumisen ja elämän rakentajana ja kommunikaatiossamme keskityimme toimintamme ytimeen, ammattiylpeyteen ja asiakasläheisyyteen.

Lue lisää

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.