Antinkankaan monitoimitalo kokoaa asukkaat yhteen

Rakentamamme Antinkankaan monitoimitalo kuuluu Raahen kaupungin merkittävimpiin rakennushankkeisiin. Tämä julkisen rakentamisen kohde ihastuttaa niin elävällä julkisivullaan kuin monipuolisella pihallaan – puhumattakaan sisätiloista, joita myös paikalliset seurat käyttävät aktiivisesti iltaisin ja viikonloppuisin. 

Antinkankaan monitoimitalo kohoaa näyttävän näköisenä metsäisessä raahelaismaisemassa. Vaaleapintaisen rakennuksen julkisivua peittää erilevyisistä ja -sävyisistä paneeleista koottu elävä pinta.  

Talon monet sisäänkäynnit ovat myös erivärisiä, mikä helpottaa pienten koululaisten suunnistamista kohti omaa luokkaa, kun koulun kello pirahtaa soimaan. Tässä koulussa lapset riisuvat kengät jalasta sisään tultuaan, ja luokissa jokaisella on oma lokero tavaroille, sillä nykyaikaisissa pulpeteissa ei ole säilytystilaa. 

Rakennus on ahkerassa käytössä ja voi siksi hyvin

 

Vuonna 2018 valmistuneessa Antinkankaan monitoimitalossa on alakoulun ohella päiväkoti, tilat erityisopetukselle sekä nuorisotilat. Iso liikuntasali vetää jopa tuhat ihmistä, ja kaupunki panostaakin voimakkaasti tilojen harrastekäyttöön iltaisin ja viikonloppuisin. Alueen seuroille ja yhdistyksille julkisen rakentamisen kohde tarjoaa monipuoliset toimintamahdollisuudet, sillä 650 neliön suuruisen liikuntasalin ohella vuokrattavissa ovat muun muassa käsityö- ja musiikkiluokat sekä kokoustila. 

“Rakennukselle on hyväksi, että sillä on paljon käyttöä. Ilmastointi ei tykkää pitkistä käyttökatkoista, joten ilta- ja viikonloppukäyttö pitää huolen siitä, että tekniikka toimii”, sanoo tämän julkisen rakentamisen kohteen työpäällikkö Jann Holappa Hartela Pohjois-Suomesta. 
 

Koulunpihasta tuli asukkaiden kohtaamispaikka 

 

Vaikka käyttäjiä on paljon, ja koulupäivän aikana lapsimäärä iso – koululaisia monitoimitaloon mahtuu 440 ja päiväkotilapsia 150 – on rakennuksessa monien sisäänkäyntien ja tilojen jakamisen ansiosta turvallisen mittakaavan tilat eri-ikäisille oppilaille. 

Suuri piha-alue rajautuu sekin moneksi pienemmäksi leikkialueeksi ja pelikentiksi erilaisille peleille. Koulunpiha on koko kylän yhteinen leikki- ja urheilukenttä. Antinkankaan asukkaat ovat ottaneet toimivan pihan omakseen, ja siitä onkin tullut perheille suosittu tapaamispaikka lasten leikkien ja pelien siivittämänä myös koulutuntien ulkopuolella.  

Katso lisää kuvia Antinkankaan monitoimitalon referenssistämme

 

Raahen Antinkankaan Monitoimitalo ylhäältäkuvattuna värikkäine pelikenttineen
Antinkankaan Monitoimitalon urheilusali
Antinkankaan Monitoimitalon sisätilan työpistemoduuli
Antinkankaan Monitoimitalon julkisivun lähikuva

KATSO KAIKKI KUVAT

Antinkankaan monitoimitalo

  • Paikkakunta: Raahe
  • Tilaaja: Raahen kaupunki
  • Rakennusaika: 2016-2018
  • Hankemuoto: Pääurakka 
  • Erikoista: Tilat alakoululle, erityisopetukselle, päiväkodille ja nuorisotiloille. Suuri liikuntasali sekä erikoisluokat ovat aktiivisessa harrastekäytössä iltaisin ja viikonloppuisin. Elävä puupaneelijulkisivu. 

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.