Kesäharjoittelijat sankareina Rauman Loiston työmaalla

31.05.2021

 

"Olimme juuri tulleet lounastauolta, noustiin hissillä katolle. Huomasimme savua, katto oli tulessa puolentoista metrin matkalta. Siellä asennettiin pohjakermiä, liekki oli päässyt jostain alapuolisiin puurakenteisiin ja sytyttänyt palon”.

 

Näin kesäharjoittelijat Eemil Leino ja Juho Sunila kertasivat mieleenpainuvia tapahtumia Rauman Loiston työmaalla. Oli kesäkuun 24. päivä.

 

Hartelan Rauman Loiston Kesätyöntekijät

 

”Teimme saman tien hälytyksen ylhäällä olleelle huopaporukalle ja aloitimme alkusammutuksen lähimmällä vaahtosammuttimella. Samassa tajusimme, että palo oli laajennut noin seitsemän metrin alalle ja sammutus oli mahdotonta ilman aukkoja. Ryhdyimme heti tekemään sirkkelillä reikiä kattoon. Kaikki tapahtui minuuteissa.”

 

Katon nopea avaaminen mahdollisti palon tehokkaan sammutuksen ja näin suuremmilta tuhoilta - kuten vesivahingoilta - vältyttiin. Satakunnan pelastuslaitoiksen asemamestari Marko Toivio kiitteli Eemiliä ja Juhoa erittäin esimerkillisestä toiminnasta. ”He osoittivat olevansa päätöksentekokykyisiä ja nopeatoimisia.”

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.