Hartelan liikevaihto kasvoi lähes 10% - myös tulos parani

29.04.2019

Hartela-konsernin liikevaihto oli viime vuonna 371,4 miljoonaa euroa kasvaen edellisestä vuodesta 9,5 prosenttia. Liiketulos kohentui 9,4 miljoonaan euroon. Tulos ennen veroja parani selvästi johtuen velkojen vähentymisestä ja alhaisemmista korkokustannuksista ollen 4,6 miljoonaa euroa.

 

Asuntoja valmistui vuoden 2018 aikana 1498 kappaletta, joista omaperusteisissa kuluttaja- ja sijoittajahankkeissa 1149 kappaletta.  Valmistuneista asunnoista myymättä vuoden lopulla koko konsernissa oli vain 26 kappaletta. Rakenteilla olevien omaperusteisten kohteiden myyntiaste oli hyvä eli 78 prosenttia.

 

Hartelan kehittämiä, rakentamia ja pitkään omistamia kiinteistökohteita myytiin: Taidetehtaan liikekeskus Porvoossa ja Porintalon toimitilakohde. Toimitilakiinteistökohde Logomon kaupasta tehtiin aiesopimus loppuvuodesta 2018, mutta kauppa toteutui tammikuussa 2019. Taseen keventämisellä pääomia vapautui uusiin kehityshankkeisiin.

 

” Tulos ei vielä vastaa tavoitteitamme, mutta on kehittynyt mieluisaan suuntaan. Taseen ja sijoitetun pääoman alentaminen on jo lähes tavoitteessa. Nyt tähtäämmekin kannattavuuden parantamiseen”, kertoo toimitusjohtaja Juha Korkiamäki.

 

Viime vuonna Hartelan tuotantojakaumasta 28 prosenttia muodostui asuntokohteista sijoittajille ja yleishyödyllisille yhteisöille, 27 prosenttia RS-asuntotuotannosta ja 25 prosenttia kilpailu-urakoinnista. Lisäksi tuotannosta oli 13 prosenttia toimitilojen perustajaurakointia ja 7 prosenttia muita kohteita.

 

Haluamme jatkossakin pitää kiinni tasapainoisesta tuotantojakaumasta ja siten valmistautua mahdollisiin suhdannemuutoksiin”, huomauttaa Korkiamäki.

Lue lisää uutisia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.