Porissa vietettiin uuden oikeustalon harjannostajaisia

06.06.2024

Porin uuden oikeustalon rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa, ja tänään 6.6. työmaalla juhlittiin rakennuksen harjannostajaisia. Oikeustalo valmistuu vuonna 2025, ja sen rakennuttaa valtion kiinteistöistä vastaava Senaatti-kiinteistöt.

 

Hartela rakentaa Poriin uuden oikeustalon Satakunnan käräjäoikeudelle, Vaasan hovioikeuden istuntojen, Ulosottolaitoksen, Syyttäjälaitoksen sekä oikeusavun ja edunvalvonnan käyttöön. Hankkeen myötä nykyisellään eri osoitteissa sijaitsevat oikeushallinnon toiminnot Porissa sijoittuvat samaan paikkaan, ja myös niiden asiakkaille tarjoamat palvelut löytyvät yhdestä osoitteesta.  

 

”Käräjäoikeuden henkilökunta odottaa pääsevänsä työskentelemään uusiin istuntosaleihin, joissa tekniset ratkaisut vastaavat tämän päivän vaatimuksia niin käräjäoikeuden kuin asianosaistenkin näkökulmasta. Lisäksi henkilökunta saa käyttöönsä viihtyisät toimistotilat, joissa työergonomia ja valaistus on otettu huomioon”, sanoo Satakunnan käräjäoikeuden laamanni Jaana Helander.

Uusi oikeustalo on suunniteltu oikeushallinnon työympäristö- ja toimitilakonseptin mukaisesti.

 

”Konseptin mukaisesti tilat tukevat uusia työnteon tapoja ja digitalisaatiota. Käyttäjät ovat olleet aktiivisesti mukana tilojen suunnittelussa”, sanoo Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Tarja Hietamäki.

 

Uudet tilat valmistuvat vuoden 2025 alussa

 

Rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa, kertoo työmaan vastaava työnjohtaja Toni Raita Hartelalta.

 

”Rakennuksen vesikatto valmistui huhtikuussa. Nyt käynnissä ovat talotekniikka-asennukset ja lisäksi teemme mm. väliseinien tasoite- ja pohjamaalaustöitä. Tällä hetkellä työskentelemme 50 henkilön vahvuudella.”

 

Huhtikuussa päästiin aloittamaan myös julkisivun tiilimuuraustyöt. Oikeustalon pääjulkisivu saa ajattoman, tumman tiiliverhoilun.

Hartela toimii hankkeessa Senaatti-kiinteistöjen allianssikumppanina ja urakoitsijana. Allianssimallilla toteutetaan Senaatissa erityisesti vaativat ja suuret rakennushankkeet. Mallin perusajatuksena on yhdistää hankkeen eri tahot toimimaan kaikissa tilanteissa hankkeen parhaaksi.

 

Uuden oikeustalon pääsisäänkäynti sijoittuu Isolinnankadun ja Tullipuominkadun kulmaukseen. Rakennuksen Tullipuominkadun puoleiseen siipeen sijoittuvat virastojen asiakaspalvelu- ja toimistotilat, ja Isolinnankadun puoleisesta osasta löytyvät istuntosalit aputiloineen. Toimistosiivessä on neljä kerrosta ja saliosassa kaksi, ja rakennuksen kerrosala on yhteensä noin 5 400 neliömetriä.

 

Vanha oikeustalo on käytössä uudisrakennuksen valmistumiseen saakka. Se puretaan kesällä 2025, kun uudet tilat on otettu käyttöön. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 23 milj. euroa.

 

Ympäristötavoitteet ohjaavat rakentamista

 

Senaatti-kiinteistöjen toimintatavan mukaisesti hankkeessa on asetettu vastuullisuus- ja ympäristötavoitteita sekä suunnittelulle ja rakentamiselle että vanhan kiinteistön purkamiselle. Uudisrakentamisessa tavoitteena on 25 % pienempi hiilijalanjälki tavanomaiseen rakentamiseen verrattuna. Senaatti on sitoutunut ympäristöministeriön kestävän purkamisen green deal -sitoumukseen.

 

Senaatti-kiinteistöjen aurinko-ohjelman mukaisesti rakennuksen katolle asennetaan aurinkopaneelit, joiden teho on 30 kW.

Lue lisää uutisia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.