Hartelan vuosi 2023: onnistunut tulos ja kehitystä vastuullisuudessa ja asiakaskokemuksessa

20.02.2024

Vuosi 2023 oli Hartelalle onnistunut niin taloudellisten mittareiden kuin vastuullisuusteemojen osalta. Yhtiö lähti vuoteen 2024 vahvalla kassalla, korkealla omavaraisuusasteella ja kaikkien aikojen vahvimmalla tilauskannalla.

 

Hartela teki vuonna 2023 onnistuneen tuloksen haastavassa toimintaympäristössä. Rakennusalan toimintaympäristö oli viime vuonna poikkeuksellisten muutosten kourissa. Vapaarahoitteisten asuntojen kuluttaja- ja sijoittajamarkkinat olivat totaalisessa lamassa, joten ARA-tuotanto ja muu julkinen rakentaminen kannattelivat talonrakentamista Suomessa.

 

”Voimme olla vallitsevassa toimintaympäristössä tyytyväisiä liikevaihtoon, joka oli 274,1 miljoonaa euroa. Toiminnan volyymi ja sen myötä myös tilikauden tulos laskivat erityisesti siksi, että asuntorakentamisen projektien aloittamisedellytykset heikkenivät. Tilikauden tulos, 2,9 miljoonaa euroa, oli kohtuullisen hyvä, sillä RS-tuotannon osuus jäi viime vuonna markkinaolosuhteiden vuoksi hyvin vähäiseksi. Nykyisessä taantumassa olemme kiinnittäneet erityistä huomiota taseen ja kassan vaalimiseen. Tämän ansiosta Hartela on edelleen nettovelaton ja omavaraisuusasteemme on korkea”, sanoo toimitusjohtaja Juha Korkiamäki.

 

Vuosi 2023 oli Hartelan strategiakauden 2023-25 ensimmäinen vuosi. Yhtiön strategia vahvistaa Hartelan roolia asiakaslähtöisenä rakentajana. Hartelan strateginen visio yhdistää vastuullisuuden ja asiakaskokemuksen. Yhtiön tavoitteena on olla kestävää huomista rakentava perheyhtiö, jolla on syvällinen asiakasymmärrys.

 

Viime vuonna yhtiö panosti asiakasymmärryksensä syventämiseen yhdessä asiakkaidensa kanssa. Yhtiössä kehitettiin kahta erilaista asuntorakentamisen kehityshanketta, joihin kutsuttiin asiakkaita mukaan. Asiakaskokemusta mitataan Hartelassa kuluttaja-asiakkaiden osalta kolmessa eri vaiheessa: myynnin ja valmistumisen yhteydessä sekä vuosikorjausten aikana. Viime vuonna RS-asuntotuotannon NPS oli erinomainen 62,7 ja asuntojen sijoittaja- sekä urakkatuotannossa täydet 100.

 

Hiilitiekartta viitoittaa suuntaa kohti vähähiilistä rakentamista

 

Yhtiön keskeinen ympäristövastuun tavoite on kehittyminen vähähiilisessä rakentamisessa. Hartela loi viime vuonna hiilitiekartan, joka viitoittaa kehityspolun kohti hiilineutraalia rakentamista. Yhtiö on sitoutunut ilmastovaikutustensa pienentämiseen, ja tulee laskemaan oman toimintansa hiilijalanjäljen vuoden 2024 kevään aikana.

 

Myös työturvallisuuden osalta vuosi oli onnistunut. Kolmessa neljästä Hartelan tytäryhtiössä hartelalaiset työskentelivät koko vuoden ilman poissaoloon johtaneita tapaturmia. Viime vuonna hartelalaisille sattui kaksi tapaturmaa, ja tapaturmataajuus omien sekä kumppaneiden osalta pysyi edellisvuoden tasolla.

 

Lue lisää Hartelan vuodesta 2023 yhtiön vuosiraportista.  

 

Lisätiedot

Juha Korkiamäki, toimitusjohtaja Hartela-yhtiöt, 050 2238, juha.korkiamaki@hartela.fi

Lue lisää uutisia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.