Asunto Oy Helsingin Verkkosaaren Valo

Uusi aika versoaa Verkkosaaressa

 

Aloita asumisen uusi aikakausi

Helsingin Verkkosaareen nousee Hartelan suunnittelema ja rakentama viherkortteli, joka uudistaa käsityksesi asumisesta. Tämä terassitalojen muodostama kokonaisuus näyttää suuntaa sille, millaista moderni rakentaminen ja luonnonläheinen kaupunkiasuminen on nyt ja tulevaisuudessa.

 

Viherrakenteeltaan monikerroksisen kaupunkikeitaan avaintekijä on vähähiilisyys. Suunnittelua ohjaa mahdollisimman pitkä elinkaari ja pieni hiilijalanjälki. Viherkorttelin rakennusmateriaalina käytetään muun muassa mahdollisimman vähäpäästöistä betonia.

 

Myös asuminen on energiatehokasta. Valtaosa korttelin lämmitysenergiasta tuotetaan maalämpöjärjestelmällä ja merkittävä osa sähköstä muualla sijaitsevalla aurinkovoimalalla.

 

 

Vehreydestä ei tingitä

Korttelin keskelle nousee näyttävä maanvarainen metsäpuutarha, johon kasvaa aikanaan suuria jaloja lehtipuita, kuten tammia ja lehtosaarnia. Rakennusten viherkatoille satava vesi johdetaan pihan kasvillisuuden käyttöön.

 

Vehreyttä mitataan viherkertoimen avulla. Viherkerroin kuvaa, kuinka paljon tontilla on kasvillisuutta suhteessa pinta-alaan. Verkkosaaren korttelin viherkerroin tulee olemaan yli 2. Helsingin kaupungin tavoitetaso on 0,9.

 

Korttelin kolmesta talosta ensimmäisenä toteutetaan Asunto Oy Helsingin Verkkosaaren Valo. Tämä 12-kerroksinen veistoksellinen terassitalo yhdistää viihtyisyyden, asumismukavuuden ja vastuullisuuden uudella tavalla. Valmistaudu uudistamaan käsityksesi asumisesta tulevaisuuden arvotalossa, upealla paikalla meren äärellä.

 

Verkkosaaren Valo rakentuu valinnaiselle vuokratontille. Energialuokka Valossa on A.

 

Kotien varaaminen alkaa vuoden 2024 aikana.

Rakentamisen aikajana

Suunnitteilla

Varattavissa

Myynnissä ja rakenteilla

Muuttovalmis

Luonnoskuva asunnon A45 kattoterassista
Luonnoskuva parvekejulkisivusta

Uniikkeja koteja viherkattojen alla

 

Verkkosaaren Valo ei ole millään muotoa tavanomainen. Se edustaa uutta kestävää kaupunkiarkkitehtuuria. Ryhdikäs rakennus erottuu edukseen Helsingin totutusta kaupunkikuvasta ja on samalla poikkeuksellisen ympäristöystävällinen.

 

Korkea talo näkyy kauas kantakaupunkiin ja merelle. Se on hahmoltaan hoikka, ja porrastettu katto tekee ilmeestä veistoksellisen. Valtaosa Verkkosaaren Valon katoista on viherkattoja, jotka tukevat luonnon monimuotoisuutta, eristävät lämpöä talvella ja viilentävät kesällä.

Talossa on monimuotoinen asuntojakauma kompakteista yksiöistä tilavampiin useamman makuuhuoneen perheasuntoihin. Tarjolla on harvinaisen paljon erilaisia huoneistotyyppejä. Talon 79:stä kodista noin 30 on keskenään erilaisia.

 

Verkkosaaren Valossa on esimerkiksi 12 kaksikerroksista kotia. Osassa asuntoja on upea kattoterassi, ja ylimmän kerroksen ikkunoihin ja parvekkeille siintää meri. Ensimmäisessä kerroksessa on puolestaan asuntoja, joiden asukkaat voivat nauttia omasta sisäpihaterassista.

 

Asuntopohjat vastaavat hyvin erilaisia asumisen tarpeita ja toiveita, ja ne ovat joustavasti muunneltavissa tulevaisuudessa elämäntilanteen mukaan asuntojen kevytrakenteisten seinien johdosta. Tarjolla on myös läpitalon asuntoja, joissa keittiö on erillään oleskelutiloista. Yhdessä asuntolinjassa on jopa mahdollista yhdistää kaksi yksiötä kolmioksi.

 

Verkkosaaren Valon korkeiden sisääntuloaulojen ansiosta valoisa ja ilmava vaikutelma alkaa jo ulko-ovelta. Avara tunnelma jatkuu asunnoissa, joissa on valoa sisään antavat korkeat ikkunat ja osassa osin tavanomaista korkeampi huonekorkeus. Suurimmassa osassa koteja on asunnon levyinen iso lasitettu parveke.

 

 

Verkkosaaren viherkorttelin energiatehokkuus on huippuluokkaa

Korttelin kokonaisenergian kulutusta mittaava E-luku on poikkeuksellinen, vain 31. Luku on merkittävästi pienempi, kuin mitä A-luokan uusilta kerrostaloilta vaaditaan.  Viherkorttelin päälämmönlähde on maalämpö, ja myös asuntojen viilennys toteutetaan maalämmön avulla. Lämmitykseen käytetään lisäksi erillistä lämmönkeräintä, joka kerää lämpöä ilmasta. Lattialämmityksen ansiosta saat myös vapaammat kädet sisustamiseen, kun patteri eivät ole rajoittamassa kalustamista. Lattiaviilennys auttaa pitämään huonelämpötiloja aisoissa kuumina kesäpäivinä.

 

Rakennusten alla sijaitsevaan pysäköintihalliin tulee puoliautomaattinen robottiparkki. Ajat autosi itse parkkiin, ja robotti eli autonostin nostaa auton tarvittaessa toiseen kerrokseen – ja toki myös sieltä alas. Pysäköintihallissa on yhteensä 96 autopaikkaa, joista 49 tulee robottiparkkiin. Valolla autopaikkoja hallissa on yhteensä 37, joista osa valmistuu korttelin rakentamisen edetessä. Kaikilla autopaikoilla on sähköauton latausvalmius.

 

Korttelipihan lisäksi Valon asukkaiden on käytössä yhteisiä tiloja, niin Valossa kuin kortteliin rakentuvassa kahdessa muussakin taloyhtiössä. Valon 12. kerroksessa sijaitsee kattoterassi, jossa on mahdollista kuntoilla raikkaassa meri-ilmassa. Yksi korttelin saunoista sijaitsee Valon 11. kerroksessa. Tässä saunatilassa panostetaan hyvinvointiin. Tavallisen saunan lisäksi saunaan tulee infrapunapaneelit ja suihkutilaan kehonhuoltosuihku. Saunan jälkeen pääset vilvoittelemaan saunan omalle kattoterassille, kun se valmistuu viereisen yhtiön rakennuttua.

 

Valon rakennuksessa on myös oma pesula, kuivaushuone, lastenvaunu- ja ulkoiluvälinevarasto, irtainvarastot ja imujätetila. Talon kivijalkaan tulee lisäksi kaksi liiketilaa.

 

 

Asukkaiden oma metsäpuutarha

Verkkosaaren Valossa vehreys on aidosti osa asumista ja elämää. Viherkorttelin talojen sydän on ainutlaatuinen korttelipiha tai oikeammin metsäinen puutarha. Maanvaraisuuden ansiosta korttelipihaan kasvaa nimittäin aikanaan suuria jaloja lehtipuita, kuten tammia ja lehtosaarnia. Vehreään metsäpuutarhaan tulee erilaisia kasvillisuusalueita, kuten helppohoitoista apilaniittyä, hyötykasvien vyöhyke sekä Helsingin oloissa menestyviä hedelmäpuita. Monimuotoisuutta kasvattaa myös kosteampi sadepuutarha-alue lampineen.

 

Metsäinen puutarha tarjoaa jo itsessään viehättäviä mahdollisuuksia rauhoittumiselle ja lasten leikeille, toki sinne myös rakennetaan viihtyisiä oleskelualueita sekä leikkipaikkoja keinuineen ja hiekkalaatikoineen.

 

Uusi upea asuinalue kehittyvässä Kalasatamassa

Verkkosaari sijaitsee Kalasatamassa, Vanhakaupunginselän rannalla Helsingin itäisessä kantakaupungissa. Kalasatama on tällä hetkellä yksi kaupungin kiinnostavimmista uudisrakennuskohteista. Alueesta on rakentumassa vetovoimainen, yli 20 000 kantakaupunkilaisen kotipaikka.

 

Lue lisää alueesta

Tutustu rakentuvaan alueeseen ja ympäristöön

Helsingin Verkkosaaren näkymät perustuvat kesän 2023 suunnitelmiin, eivätkä välttämättä vastaa lopullista toteutusta. Tarkastele isossa näkymässä. Ilmansuuntaan klikkaamalla pääset tarkastelemaan kohdetta eri ilmansuunnista.

Taloyhtiön sijainti kartalla

Taloyhtiö lyhyesti

 • Suunnitteilla
 • Kerrostalo
 • Verkkoneula 7 00580 HELSINKI
 • Valinnainen vuokratontti
 • 79 kotia, joista vapaana 79
 • 1-5 huonetta
 • 34,0-131,0 m2

Tutustu Valon koteihin ja parvekenäkymiin

Verkkosaaren Valon parvekenäkymät perustuvat kesän 2023 näkymiin ja suunnitelmiin, eivätkä välttämättä vastaa lopullista toteutusta. Tarkastele isossa näkymässä.

Asunnot

Kuvat ja videot

Luonnoskuvanäkymä Verkkosaaren Valon asunnon A45 kattoterassilta merelle päin Luonnoskuva asunnon A45 kattoterassista
Luonnoskuvanäkymä asunnon B76 olohuoneesta parvekkeelle Luonnoskuva asunnon B76 asunnon olohuoneesta
Luonnoskuvanäkymä asunnon A30 keittiöstä ruokailutilaan Luonnoskuva asunnon A30 keittiöstä
Luonnoskuvanäkymä viherkorttelin sisäpihasta, jossa asukas nauttimassa kesäpäivästä Luonnoskuva korttelin sisäpihasta tulevaisuuden loistossaan
Luonnoskuvanäkymä Verkkosaaren Valon rytmikkäästä parvekejulkisivusta Luonnoskuva Verkkosaaren Valon parvekejulkisivusta
Luonnoskuvanäkymä Verkkosaaren Valon B-rapun sisäänkäynnistä, jossa pariskunta seisoo Luonnoskuva Verkkosaaren Valon sisäänkäynnistä
Luonnoskuvanäkymä asunnon A45 pesutiloista ja tyylikkäästä saunasta Luonnoskuva asunnon A45 pesutiloista
Luonnoskuvanäkymä asunnon B76 keittiöstä, jossa käytetty Rouheaa tyyliä Luonnoskuva asunnon B76 keittiöstä
Luonnoskuvanäkymä Verkkosaaren viherkortteliin kadulta päin katsottuna Luonnoskuva Verkkosaaren viherkorttelista
Hartela Helsingin Verkkosaaren Valo Ilmakuva Luonnoskuva Karuselli Luonnoskuva Helsingin Verkkosaaren kehityksestä kevään 2023 suunnitelmien mukaisesti

KATSO KAIKKI KUVAT

Meillä kaikilla on oma tyyli - mikä on sinun?

Luonnoskuva

Löydä oma tyylisi

Kodissa tärkeintä on, että se näyttää ja tuntuu omalta. Verkkosaaren Valon asunnon ostajana voit suunnitella asunnosta mieleisesi valitsemalla materiaalit Hartela Interiorin laajasta materiaalivalikoimasta. Valikoimaan voit tutustua sisustusmateriaaliesitteestä tai Hartelan asuntomyynnissä yhtiön ennakkomarkkinoinnin alkaessa.

 

Mitä aikaisemmassa vaiheessa rakentamista ostat asunnon, sitä varmemmin pääset valitsemaan kotisi materiaalit ja tekemään kodista tyylisi mukaisen.

Verkkosaaren Valon sisustustyylit

Hartela Interiorin sisustustyylit auttavat jokaista uuden kodin ostajaa löytämään oman juttunsa ja viimeistelemään asunnostaan kodin. Ideoita ja inspiraatiota voi sekoittaa makunsa mukaan. Tärkeintä on, että lopputulos näyttää ja tuntuu omalta.

Lue lisää sisustuksesta

Taloyhtiön ladattavat materiaalit

 • Lataa

  Esite

  Lataa
 • Lataa

  Sisustusmateriaaliesite

  Lataa
 • Lataa

  Asemapiirros (pdf)

  Lataa
 • Lataa

  Julkisivut (pdf)

  Lataa
 • Lataa

  Kerrospohjat (pdf)

  Lataa
 • Lataa

  Rakennustapa- ja talotekniikkaselostus (pdf)

  Lataa

Vihreiden valintojen Valo

Verkkosaaren Valosta löydät ratkaisut, jotka tukevat ekologisempaa asumista

Vihreämpien ja ekologisempien valintojen tekeminen on tänä päivänä kenties tärkeämpää kuin koskaan aiemmin. Haluamme osallistua näiden valintojen tekemiseen ja täten mahdollistaa kestävämmän asumisen puitteet. Asunto Oy Helsingin Verkkosaaren Valosta löydät ratkaisuja, jotka tukevat ekologisempaa asumista.

LÄMPÖÄ MAASTA JA ILMASTA

Viherkorttelin päälämmönlähde on maalämpö. Lämmitykseen käytetään lisäksi erillistä lämmönkeräintä, joka kerää ilmasta lämpöä. Kortteliin rakennetaan myös mahdollisuus käyttää kaukolämpöä. Helen rakentaa korttelia palvelevan energiantuotantojärjestelmän, omistaa sen, pitää sitä yllä ja optimoi järjestelmän käyttöä mahdollisimman energiatehokkaaksi. Asukkaalle ja taloyhtiölle järjestelmä on huoleton ja kustannuksiltaan ennustettavissa. Taloyhtiö maksaa kiinteää kuukausimaksua ja sovittua energian hintaa.

AURINKOSÄHKÖJÄRJESTELMÄ

Viherkorttelin käyttöön rakennetaan erillinen aurinkovoimala, joka ei sijaitse korttelin alueella. Kun voimala rakennetaan toisaalle, tilavammalle alueelle, kennot eivät rajoita esimerkiksi Valon terassien käyttöä, ja kennot pystytään suuntaamaan optimaalisesti. Aurinkovoimala tulee tuottamaan viherkorttelin käyttöön sähköä noin 450 megawattituntia vuodessa. Voimalaa varten perustetaan erillinen energiayhtiö, joka huolehtii järjestelmän ylläpidosta.

UUSIUTUVA SÄHKÖ

Verkkosaaren Valon työmaalla käytetään sertifioitua CO2-vapaata, päästötöntä sähköä. Teemme päästöttömän sähkösopimuksen myös kiinteistösähköstä.

ENERGIATEHOKKUUS

Valon energiatehokkuutta kuvaava E-luku on 33. Luku on merkittävästi pienempi eli parempi, kuin mitä uusilta A-luokan kerrostaloilta vaaditaan (75).

ENERGIATEHOKAS ILMANVAIHTO

Huoneistokohtaiset ilmanvaihtolaitteet mahdollistavat hyvän säädettävyyden ja energiatehokkaan lämmöntalteenoton.

Kotiautomaatio

Kohteeseen rakennetaan monipuolinen kotiautomaatiojärjestelmä, joka mahdollistaa ilmanvaihdon ja lämmityksen säädön, sekä vedenkulutuksen seurannan asuntokohtaiselta näytöltä tai etänä kännykkäsovelluksen kautta. Asukkaalla on mahdollista laajentaa järjestelmää kotiautomaatiotuotteilla.

Valaistus

Asuntojen, yleisten tilojen ja ulkotilojen valaistukset toteutetaan LED-valaisimilla. Käytävien, porrashuoneiden ja yhteisen tilojen valaistusta ohjataan automaattitunnistimilla, mikä säästää energiaa.

Sähköauton latauspisteet

Kaikilla pysäköintihallin autopaikoilla on sähköautojen latausmahdollisuus. Latausasemien maksimilatausteho on 11 kW. Järjestelmä varustetaan dynaamisella kuormanhallinnalla, joka säätää lataustehoa automaattisesti.

Korttelin yhteiskäyttöauto

Korttelin asukkailla on käytössään yhteinen täyssähköauto, jota voi vuokrata omaan käyttöön.

Viherkatot

Valtaosa korttelin katoista on viherkattoja. Viherkatot ovat pääosin ketokattoja, jotka tukevat luonnon monimuotoisuutta, tuovat yhtiöön vehreyttä, eristävät lämpöä talvella ja auttavat pitämään kodit viileänä kesällä. Ne pidättävät hulevesiä, ja ylimääräinen vesi ohjataan metsäpuutarhaan.

Metsäpuutarha

Korttelipihalle tulee monipuolista kaupunkiluontoa: jaloja lehtipuita, omenapuita, pensaita, köynnöksiä, perennoita, niittyä sekä pieni sadepuutarha. Piha käyttää sadeveden hyödykseen, ja kasvien ravinteet kierrätetään uudelleen puutarhan käyttöön. Puutarha tukee luonnon monimuotoisuutta.

Tilat yhteiseen käyttöön

Valon asukkaiden käytössä on yhteinen saunatila, pesula, kuivaushuone ja kattoterassi. Myöhemmin korttelin yhteen kattokerrokseen rakennetaan myös yhteissaunat sekä kerhotila, jonka yhteydessä on viherhuone.

Näin uuden asunnon ostaminen etenee

Tutustu asunnon ostamisen vaiheisiin ja huomaa itse, kuinka vaivaton on matkasi uuteen kotiin. Ja jos joku asia askarruttaa, ota yhteyttä – autamme mielellämme!

OTA ASKELEET UUTEEN KOTIIN

Ota meihin yhteyttä

Kiinnostuitko Helsingin Verkkosaaren Valosta?

Jätä yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä.

JÄTÄ YHTEYSTIEDOT

Muita sinua kiinnostavia taloyhtiöitä

MYYNNISSÄ JA RAKENTEILLA
Asunto Oy Helsingin Kruunuvuorenrannan Kajo
ASUNTOESITTELY 26.05.2024

Uusimaa

Asunto Oy Helsingin Kruunuvuorenrannan Kajo

Arvioitu valmistuminen 9/2024

45 asuntoa

1-4 huonetta

27,5-115,5 m2

Vapaana 35 kotia

MUUTTOVALMIS
Asunto Oy Helsingin Sivellin

Uusimaa

Asunto Oy Helsingin Sivellin

Valmistunut 10/2022

57 asuntoa

1-4 huonetta

34,5-103,0 m2

Vapaana 3 kotia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.