Hartela ja Oulun Energia kehittävät yhteistyössä Karjasillan Verstas -aluetta

01.07.2019

Hartelan ja Oulun Energian yhteistyösopimuksen tarkoituksena on kehittää ja suunnitella yhdessä alueelle kustannus- ja energiatehokas energiajärjestelmä. Oulun Energia vastaa energiajärjestelmän toteuttamisesta, ja Hartela vastaa alueelle tulevien kiinteistöjen talotekniikasta ja rakentamisesta.

 

Karjasillan Verstaaseen rakennettavan nykyaikaisen kerrostaloalueen lämmitys ja viilennys toteutetaan älykkäällä energiajärjestelmällä. Energiajärjestelmässä on tarkoitus hyödyntää lämpöpumppujen avulla alueella olevia hukkalämmönlähteitä sekä maaperästä saatavaa energiaa. Järjestelmässä hyödynnetään myös aurinkoenergiaa. Näin saadaan aikaan lopputulos, joka on energia- ja kustannustehokas, ja sen hiilijalanjälki on pieni.

 

Alueelle tuleva energiajärjestelmä liitetään kaukolämpöverkkoon joko paikallisen matalalämpöverkon kautta tai suoraan kaukolämpöön. ”Ratkaisusta hyötyvät alueen asukkaat, koska voimme tarjota heille lämpöenergiaa ympäristöystävällisesti ja edullisesti”, kertoo liiketoimintajohtaja Tuomas Savola Oulun Energiasta, ”hankkeen kautta osallistumme ilmastotalkoisiin yhteistyössä Hartelan kanssa”.

 

”Karjasillan Verstaan alueen tavoitteena on profiloitua tulevaisuuden asumis- ja palveluratkaisujen edelläkävijänä ja nyt laadittu yhteistyösopimus on merkittävä avaus näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Kehitysyhteistyön avulla voimme tarjota tuleville Karjasillan asukkaille energiatehokkaiden ja ympäristöystävällisten ratkaisujen lisäksi myös parempaa asumisviihtyvyyttä”, toteaa Hartela Pohjois-Suomen toimitusjohtaja Markku Taskinen.

 

Alueen rakentaminen alkaa tulevana syksynä saneerattavan koulurakennuksen osalta ja jatkuu asuinrakentamiseen.

Lue lisää uutisia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.