Hartela toteuttaa FinnHEMSille Oulun lääkärihelikopteritukikohdan Oulunsaloon

09.06.2023

Kokonaisurakkana toteutettava uudisrakennus tulee sijaitsemaan Oulun lentokentän yhteydessä ja tarjoaa tilat korkealaatuisen ensihoitolääkäritiimin toiminnalle. Uusi tukikohtarakennus valmistuu kesällä 2024.

 

Hanke sisältää helikopteri- ja huoltohallin ja sitä tukevat huolto- ja palvelutilat sekä rakennuksen kaksikerroksiseen osaan sijoittuvat toimisto-, majoitus-, opetus-, kuntoilu- ja sosiaalitilat. 

 

Alueelle sijoittuu myös polttoaineen jakelusäiliö, helikopterien laskeutumisalue sekä varastorakennus. Kohteen laajuus on 1395 k-m2.    

 

FinnHEMSin lääkärihelikopteritoiminnan tehtävänä on tarjota korkealaatuisia ensihoitolääkäritiimin palveluita äkillisissä ja henkeä uhkaavissa tilanteissa osana paikallisia ensihoitopalveluita. Helikopterit ja päivystävä miehistö ovat ympäri vuorokauden välittömässä lähtövalmiudessa. Helikopterien ensisijaisena tehtävänä on kuljettaa lääkärijohtoinen ensihoitotiimi mahdollisimman nopeasti potilaan luokse. Vuonna 2022 Oulun tukikohta vastaanotti 1 459 hälytystä, joista potilas kohdattiin 456 hälytyksellä.

 

HEMS-yksiköt saavat hälytyksen hätäkeskukselta, joka arvioi tarpeen riskiarvioon perustuen. Oulun tukikohdassa päivystävä miehistö koostuu lääkäristä, HEMS-ensihoitajasta ja lentäjästä.  

 

Ympärivuorokautinen päivystys lääkärihelikopteritukikohdassa ja erityisesti lepomahdollisuuksien järjestäminen edellyttää, että tilojen toteutusratkaisut toimivat ääniteknisesti oikein.  

 

”Olemme innostuneita siitä, että voimme olla mukana toteuttamassa hanketta, jolla mahdollistetaan ensihoidon toimintaan sen ansaitsema ja päivystystoiminnan edellyttämä tukikohta. Samalla tämä projekti tarjoaa meille uusia oppimisen mahdollisuuksia, sillä helikopteritoiminnassa tarvitaan erikoisrakenteita ja -ratkaisuja, jotka eroavat perinteisestä rakentamisesta. Lentokentän läheisyydessä toimiminen edellyttää myös jatkuvaa yhteistyötä Finavian kanssa, jotta voimme ottaa huomioon lentokenttäliikenteen rakentamisprosessissa", kertoo Hartela Pohjois-Suomen toimitusjohtaja Markku Taskinen.

 

Lisätiedot:  

Hartela Pohjois-Suomi

Toimitusjohtaja Markku Taskinen, 050 3431 482, markku.taskinen@hartela.fi

Lue lisää uutisia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.