Hartelan rakentama Karin kampus -hankekokonaisuus harjakorkeuteen

10.03.2023

Liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus Karin kampuksen harjannostajaisia viettiin torstaina 9.3.2023. Hankekokonaisuuteen kuuluvat uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, musiikkiopisto, liikuntahalli, nuorison kokoontumistila, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja teatterikoulut.

 

Hanke käynnistyi suunnittelun kilpailutuksella ja ideapäivillä vuonna 2018. Aittakarinkadun varteen sijoittuvan kampuksen rakentaminen käynnistyi syksyllä 2020 maanrakennusurakalla, joka valmistui keväällä 2021. Rakennustyöt ovat olleet käynnissä kesästä 2021 lähtien. Pääurakoitsijana toimivan Hartelan ohella kohdetta rakentavat pääurakkaan alistetut sivu-urakoitsijat.

 

Kohde valmistuu vaiheittain vuoden 2023 loppuun mennessä, ja kampus otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2024 kevään ja kesän aikana.

 

– Tarkennetusta loppuaikataulusta laaditaan käänteinen vaiheaikataulu, jonka pohjalta kohteen vaiheistus tarkentuu valmistumisen ja käyttöönoton suhteen, rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen kertoo.

 

Tällä hetkellä kampuksen työmaalla aloitellaan piharakennustöitä ja rakennukseen asennetaan julkisivupanelointia ja metalliverhousta. Sisätiloissa ovat käynnissä muun muassa tasoite- ja maalaustyöt, lattia- ja laatoitustyöt sekä kalusteasennukset. Työmaalla työskentelee noin 230 työntekijää.

 

”Karin kampuksen rakennusurakka on osunut haastavaan ajankohtaan huomioiden alati muuttuvat maailmantilanteet. Kuitenkin lopputulos hienoine julkisivuineen ja pihoineen on varmasti vaikuttava. Hanke on mittavuudeltaan ainutkertainen ja sijainti vanhan Rauman vieressä täydentää upeasti kaupunkikuvaa.”, sanoo Rauman yksikön aluejohtaja Lauri Piitari. Kohde täydentää Hartelan alueelle toteuttamien suurten urakkakokonaisuuksien sarjaa, tuoden lisäarvoa pyrkimyksellemme nostaa kumppanuuden merkitystä rakentamisurakoissa, jatkaa Piitari. 

 

Koko rakennuksen bruttoala on noin 31 400 brm². Liikuntahallin koko on noin 4600 m². Uimahallin ja tekniikkatilojen bruttoala on yhteensä noin 7000 m². Altaiden yhteispinta-ala on noin 1020 m² ja kokonaisvesimäärä noin kaksi miljoonaa litraa.

 

Kahdeksan erilaisen altaan lisäksi uimahalli varustetaan nykyaikaisilla pukuhuoneilla, ryhmäpukuhuoneilla, saunoilla, höyrysaunoilla, pesutiloilla ja liikuntaesteisille yksilöidyillä tiloilla.

 

– Karin kampus on yksi Rauman kaupungin mittavimmista ja merkittävimmistä hankkeista, joka tukee kuntalaisten ja yhteisöjen toimintaa. Hanke lisää Rauman kiinnostavuutta ja täydentää hyvän elämän edellytyksiä ja sujuvaa arkea, Salminen lisää.

Lue lisää uutisia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.