Hartelan kehittämä ja rakentama Ilmalan Aura toimistokiinteistö harjakorkeudessaan

29.09.2023

Helsingin Ilmalaan rakentuvan Ilmalan Aura -toimitilakiinteistön harjannostajaisia vietettiin eilen Helsingin Ilmalassa. Rakennus on ensimmäisiä EU-taksonomian mukaisia rakennushankkeita koko Suomessa.

 

Hartelan kehittämä ja rakentama Ilmalan Aura valmistuu kesällä 2024 ja uudet muuntojoustavat ja energiatehokkaat tilat otetaan käyttöön heinäkuussa 2024.

 

Viisikerroksisen Ilmalan Auran kokonaisala on noin 17 000 neliömetriä ja vuokrattavaa alaa on noin 11 500 neliömetriä. Kiinteistön muuntojoustavuus ja monipuoliset palvelut ovat suunniteltu tukemaan työpäivän sujuvaa kulkua ja luomaan paikkoja kohtaamisille yli yritysrajojen. Auran eri alueet sulautuvat saumattomasti toisiinsa luoden kokonaisvaltaisen ympäristön, joka edistää tuottavuutta ja ihmisten välistä vuorovaikutusta.

 

Rakennuksen on suunnitellut ARCO Architecture Company, ja sisätilojen toimivuudesta vastaavat Gullstén-Inkisen sisustusarkkitehdit. Kiinteistön omistaa saksalainen kiinteistösijoitusyhtiö Union Investment.

 

”On mahtavaa, että ensimmäinen EU-taksonomian mukainen toimitilahankkeemme on harjakorkeudessaan. Kestävän tulevaisuuden rakentaminen on Hartelan toiminnan perusta ja strategiamme visio. Aurassa tämä tarkoittaa tavallista pienempää hiilijalanjälkeä, energiatehokkaita taloteknisiä ratkaisuja sekä uusiutuvien energialähteiden käyttöä”, kertoo Hartela Etelä-Suomen toimitusjohtaja Matti Aho.

 

”Olemme ylpeitä, että olemme päässeet huipulle! Itse rakennus ja rakennusprosessi edustavat kestävää suunnittelua, rakentamista ja käyttöä. Rakennuksesta tulee LEED Gold -sertifioitu ja taksonomian mukainen, mikä on kestävän sijoitusstrategiamme mukaista”, sanoo projektinjohtaja Anke Jurleit Union Investmentiltä.

 

Hankkeella tavoitellaan ilmastonmuutoksen hillintää  

 

Ilmalan Aura on ensimmäisiä EU-taksonomian mukaisia rakennushankkeita koko Suomessa. EU-taksonomialla kuusi ympäristötavoitetta, joista Aura tukee ilmastonmuutoksen hillintää. Tähän on päästy energiatehokkuudella ja vähäpäästöisillä materiaaleilla.

 

Kaikki hankkeen suunnitteluratkaisut ovat mahdollisimman energiatehokkaita. Ilmalan Aurassa on tavoiteltu myös materiaalien päästöjen minimointia. Auran pintamateriaalit ovat päästöttömiä tai hyvin vähäpäästöisiä. Myös rakennusmateriaaleina on suosittu vähäpäästöisiä materiaaleja.

 

Ilmalan Auran tavoitteena on valmistuttuaan saada LEED Gold -ympäristösertifikaatti. Kestävän kehityksen teemat on huomioitu suunnittelussa ja rakentamisessa alusta lähtien sen mukaisesti. Tämä tarkoittaa esimerkiksi hankkeen hiilijalanjälkilaskentaa ja laskennan tulosten huomiointia erilaisissa suunnitteluratkaisuissa.

Lue lisää uutisia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.