Hartela rakentaa uudet oikeuslääketieteelliset obduktiotilat Ouluun

26.06.2024

Hartela rakentaa uudet oikeuslääketieteelliset obduktiotilat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Oulun oikeuslääkintäyksikön käyttöön. Kohteen rakennuttaja on valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt. Hankkeessa toteutetaan kaksikerroksinen, noin 2 400-neliöinen uudisrakennus Oulun Ruskonselkään osoitteeseen Kaapelitie 23. Rakentaminen alkaa elokuussa 2024 ja valmistuu arvion mukaan marraskuussa 2025. Tilat otetaan käyttöön alustavan aikataulun mukaan tammi-helmikuussa 2026.

 

Uusissa tiloissa tehdään oikeuslääketieteellisiä ruumiinavauksia, ja ne sisältävät ruumiinavaustilat, toimistotilat, omaisten tilat ja tekniset tilat. Uudistus parantaa tilojen logistiikkaa niin, että tavaroiden sekä vainajien kuljettaminen ja henkilöiden liikkuminen rakennuksessa ja piha-alueella on sujuvaa. Myös tiloissa työskentelevien työturvallisuus paranee. Tuleva uudisrakennus palvelee kansalaisten oikeusturvan toteutumista ja mahdollistaa Pohjois-Suomen alueen oikeuslääketieteelliset ruumiinavaukset. Suunnittelun pohjana ovat valtion toimitilastrategia ja THL:n toimitilastrategia.

 

”Olemme suunnitelleet uudet toimitilat tiiviissä yhteistyössä käyttäjiemme kanssa, kuunnellen heidän tarpeitaan ja ennakoiden tulevaisuuden tilatarpeita. Hankkeessa huomioimme erityisvaatimukset talotekniikassa, järjestelmien huollettavuudessa, työturvallisuudessa ja logistiikassa. Lisäksi olemme keskittyneet erityisesti rakentamisen hiilijalanjäljen pienentämiseen”, kertoo Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Teemu Vuolle.

 

Hankkeen yhteydessä rakennuksen katolle sijoitetaan aurinkovoimala, jonka vuosituottoarvio on noin 25 000 kWh.

 

Nykyiset THL:n Oulun oikeuslääkinnän toimipisteen tilat sijaitsevat Kontinkankaalla osoitteessa Aapistie 1. Uudistuksen myötä näistä valtion ulkopuolisilta vuokratuista toimitiloista voidaan luopua.

 

Havainnekuva: Raami Arkkitehdit Oy

Lue lisää uutisia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.