Hartela rakentaa maalämmöllä lämpeneviä uusia asuntoja Nokian keskustaan

27.05.2022

Hartela ja Evli Residential II -rahasto ovat sopineet uuden asuinrakennuksen rakentamisesta Nokian keskustaan. Nokian keskustan palvelujen viereen rakentuvaan kohteeseen tulee energiaa säästäviä ja asumisviihtyvyyttä lisääviä ratkaisuja. As Oy Nokian Tähden rakennustyöt aloitettiin huhtikuussa 2022 ja kohde valmistuu kesällä 2023.

 

Nokian Tähden asunnon lämpenevät ilmastoystävällisesti maalämmöllä, jolloin tulevien asukkaiden asumisen aikaiset päästöt ovat matalat. Lisäksi osa talon sähköstä tuotetaan aurinkoenergialla, sillä kiinteistön vesikatolle asennetaan aurinkosähköjärjestelmä. Kotien ilmanvaihtojärjestelmään on liitetty myös viilennys, joka tuotetaan niin ikään maalämpöjärjestelmästä. Kohde on seitsemänkerroksinen asuinkerrostalo, johon tulee yhteensä 58 kappaletta 1–3 huoneen parvekkeellisia koteja. Nokian Tähti sijaitsee Nokian keskustassa lähellä julkisia liikennevälineitä, kauppoja, palveluita ja virkistysmahdollisuuksia.

 

Nokian Tähti on osa Hartelan kehittämää Poutuntien aluehanketta. Alueen ensimmäisen uudisrakennuksen rakennustyöt käynnistyivät vuonna 2021. Hartelan toimesta alueelle rakennetaan vielä yksi kerrostalo.

”Nokian Tähti on hieno hanke Hartelan uudelle Pirkanmaan yhtiölle: Saamme toteuttaa uuden yhteistyökumppanin kanssa A-energialuokan talon, ja pääsemme jatkamaan suunnitelman mukaisesti korttelimme rakentumista Nokialla. Hartelalla on tavoitteena kasvattaa toimintaansa Pirkanmaalla tulevien vuosien aikana”, kertoo Hartela Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtajana vuoden alussa aloittanut Hanna Marttila.  

 

”On hienoa, että olemme saaneet aloittaa rahaston ja Hartelan kanssa yhdessä kehitetyn kohteen rakentamisen suunnitelmien mukaisesti. Toimintamme perustuu vahvaan kumppanuuteen rakennusliikkeiden kanssa ja olemme erittäin tyytyväisiä Hartelaan, joten tulemme jatkamaan yhteistyötä myös tulevaisuudessa” kertovat Evli Residential II -rahaston salkunhoitaja Tero Tuominen ja kohdekehityksestä vastaavat Janne Nyblom ja Harri Petäjistö.

 

Hartelan uusissa kohteissa painottuvat erityisesti kestävän kehityksen ratkaisut, kuten uusiutuvan energian käyttö.

 

”Panostamme vahvasti kumppanuuteen yhdessä sijoittaja-asiakkaidemme kanssa. Haluamme olla mukana rakentamassa ekologisesti kestävää yhteiskuntaa. Pitkä kokemuksemme ja valtakunnallinen toimintamme tuovat lisäarvoa myös asiakkaillemme”, sanoo Hartelan sijoittajamyynnistä vastaava asiakkuusjohtaja Elisa Tuomisto.

 

Lisätiedot:

 

toimitusjohtaja, Hartela Pirkanmaa Oy, Hanna Marttila, 050 340 3176, hanna.marttila@hartela.fi

 

asiakkuusjohtaja (btob), Hartela-yhtiöt Oy, Elisa Tuomisto, 050 338 7793, elisa.tuomisto@hartela.fi

 

salkunhoitaja, Evli Residential II, Tero Tuominen, 0504392867, tero.tuominen@evli.com

Lue lisää uutisia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.